20.3 C
Helsinki
Monday, July 8, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Viranomaiset tutkivat sähköpyörien osuutta kohtalokkaassa tulipalossa hostellissa Suomen Lapissa

UutisetViranomaiset tutkivat sähköpyörien osuutta kohtalokkaassa tulipalossa hostellissa Suomen Lapissa

Turvallisuustutkintakeskuksen (OTKES) tutkijat jatkavat tutkimuksiaan varhain tiistaina Suomen Lapissa tapahtuneesta kohtalokkaasta hostellipalosta.

OTKESin viestintäjohtaja Tiina Bieber kertoi torstaina YLElle, että koska tulipalon syy on edelleen tuntematon, tutkijat alkavat systemaattisesti sulkea pois erilaisia syttymismekanismeja yksi kerrallaan.

On vahvistettu, että kaksi henkilöä on kuollut Silver Fox -hostellin palossa Äkäslompolossa, Kolarissa. Hostelli tarjoaa 36 vuodepaikkaa, ja toinen uhreista oli kotoisin Suomesta ja toinen Keski-Euroopasta. Lisäksi yksi henkilö on kateissa, ja hänen oletetaan kuolleen, kertoo Lapin poliisilaitoksen tiedote.

Poliisi ilmoitti torstaina myös, että tapahtumaan ei tällä hetkellä epäillä liittyvän rikosta.

Torstaina Bieber mainitsi kansalliselle yleisradiolle, että sähköpyörien mahdollinen osallisuus on tutkimuksen keskeinen painopiste. Helsingin Sanomat julkaisi valokuvan, joka näyttää polkupyöriä hostellin kuistilla liekkien vallassa. Silver Fox mainostaa verkkosivuillaan sähköpyörien vuokrausta ja pyöräretkien järjestämistä vierailleen.

Bieber kertoi YLElle, “Pyörät ovat osa tutkimustamme, ja tutkimme tätä näkökulmaa tarkasti.”

Kansallinen yleisradioyhtiö korosti, että ladattavat sähköpyörät ovat aiheuttaneet useita tulipaloja viime kuukausina, mukaan lukien yhden, joka johti naisen kuolemaan Kouvolassa lokakuussa 2023. Bieberin mukaan OTKESissa ei tällä hetkellä ole vireillä tutkimuksia sähköpyörien aiheuttamista tulipaloista.

Tulipalo tuhosi täysin kaksikerroksisen hostellin, mutta 31 vierasta onnistui poistumaan rakennuksesta omatoimisesti. Poliisin mukaan suurin osa hostellin vieraista oli kotoisin Keski-Euroopasta. OTKES odottaa julkaisevansa raporttinsa tapahtumasta noin kuukauden kuluessa, mutta mahdolliset turvallisuuteen liittyvät havainnot julkaistaan aiemmin. Lisäksi poliisi on ilmoittanut, että heidän tutkintansa kestää useita kuukausia.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit