23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Vastustus väittää että hallitus on hylännyt kansalaisensa sähkön hintojen nousun aikana

UutisetVastustus väittää että hallitus on hylännyt kansalaisensa sähkön hintojen nousun aikana

Tytti Tuppurainen, Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän johtaja, ilmaisee hämmästyksensä hallituksen reagoimattomuudesta nouseviin sähkön hintoihin.

Hän huomautti lauantaina Helsingin Sanomille, että huolimatta hallituksen omasta sitoumuksesta ohjelmassaan kehittää strategia markkinakriisejä varten, mitään toimenpiteitä ei ole toteutettu. Tuppurainen totesi, että hallitus vaikuttaa halvaantuneelta, jättäen kansalaiset yksin selviytymään kovista sähkön hinnoista.

Hän muisteli, että vuonna 2022, kun sähkön hinnat nousivat, oppositiopuolueet vaativat pääministeri Sanna Marinin (SDP) hallitusta toimimaan nopeasti.

Hän huomautti, että tuolloin oppositiojohtajat, Kansallisen Kokoomuksen Petteri Orpo ja Perussuomalaisten Riikka Purra, vaativat hallitusta kokoontumaan kiireellisesti ja puuttumaan tilanteeseen, kun sähkön hinnat kohosivat 60–70 senttiin kilowattitunnilta. ‘Perjantaina hinta nousi kahteen euroon, mutta mitään vastausta ei kuulunut’, hän lisäsi.

Jani Mäkelä, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja, väittää, että kaksi tilannetta eivät ole verrattavissa, ja katsoo viimeaikaisen hinnannousun johtuvan valitettavasta tekijöiden yhdistelmästä.

Oma näkemykseni on, että kyseessä on lyhytaikainen häiriö, ei pysyvä tilanne. Siksi on tarpeetonta keskittyä liikaa tähän yhteen päivään – lukuun ottamatta syiden ymmärtämistä ja keinojen tutkimista tällaisten tapahtumien estämiseksi tulevaisuudessa,” hän selitti Helsingin Sanomille.

Hän täsmensi, että vuonna 2022 tukitoimien toteuttaminen oli järkevää, koska pelättiin, että sähkön hinnat saattaisivat pysyä korkeina pidemmän aikaa.

Toisaalta Tuppurainen ehdotti, että hallituksen tulisi laatia useita suunnitelmia, ottaen huomioon samankaltaisten sähkön hintapiikkien mahdollisuuden tulevaisuudessa.

Matias Mäkynen, Sosiaalidemokraattisen Puolueen varapuheenjohtaja, huomautti edellisenä päivänä, että edellinen hallitus toteutti tukitoimenpiteitä, vaikka ne olisivat voineet olla tehokkaammin kohdennettuja. Sitä vastoin nykyinen hallitus näyttää täysin sivuuttaneen asian, erityisesti koska viime talven odotetut ongelmat eivät toteutuneet.

Hän ilmaisi myös hämmennyksensä siitä, että viranomaisten keskustelut viime viikonloppua edeltäneinä päivinä keskittyivät pelkästään sähkön riittävyyteen. Hän kommentoi X:ssä perjantaina, ‘Mikään viranomainen ei varmista kohtuullista hinnoittelua tai tasoita hintapiikkien vaikutuksia. Pelkkä riittävän sähköntoimituksen varmistaminen ei riitä; tarvitsemme myös mekanismeja takaamaan kohtuulliset hinnat.’

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit