20.3 C
Helsinki
Monday, July 8, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Tutkinta kaasuputken sabotoinnista keskittyy tällä hetkellä kiinalaiseen alukseen

UutisetTutkinta kaasuputken sabotoinnista keskittyy tällä hetkellä kiinalaiseen alukseen

Balticconnectorin, Suomen ja Viron välisen merenalaisen kaasuputken, sabotointia tutkii parhaillaan KANSALLINEN TUTKINTAVIRASTO (KRP). Perjantaina paljastui, että Newnew Polar Bear, Hongkongiin rekisteröity kiinalainen rahtialus, on tutkimuksen nykyinen keskipiste.

Tutkijat ovat todenneet aluksen liikkeiden osuvan yksiin putkivahingon ajan ja paikan kanssa. Vahinko tapahtui 8. lokakuuta 2023 varhain aamulla.

Aluksen taustan ja liikkeiden lisäanalyysit suoritetaan yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

KRP ilmoitti torstaina saaneensa päätökseen tapahtumapaikan tutkinnan, ja löytäneensä “erittäin raskaan esineen” “suuresta maamassasta” savisella merenpohjalla, jonka he uskovat liittyvän tapaukseen.

“Tutkimus on vahvistanut, että tuho aiheutettiin ulkoisella mekaanisella voimalla; nykyisen tiedon valossa meillä ei ole perusteita olettaa, että vahinko johtui räjähdyksestä”, kommentoi Risto Lohi, rikosylikomisario KRP:ssä, perjantain lehdistötiedotteessa.

Tällä hetkellä tutkijat paneutuvat esineen ominaisuuksiin ja sen mahdolliseen yhteyteen putkivahingon kanssa. Rikospaikkatutkimus on määrä jatkaa aina, kun sää- ja meriolosuhteet sen sallivat.

“Pyrimme nostamaan esineen merestä teknistä tarkastelua varten”, hän ilmoitti.

Matti Puranen, vanhempi tutkija Suomen Puolustusvoimien kansallisessa yliopistossa, sanoi Helsingin Sanomille perjantaina, ettei hän voi kuvitella syytä, miksi Kiina osallistuisi sabotointiin niin kaukana omista aluevesistään kuin Suomenlahti on.

“Tällainen olisi arkipäivää lähellä Kiinaa. Mutta se olisi jotain uutta ja huomattavaa, jos maa rikkoisi vieraan valtion infrastruktuuria näin kaukana”, hän sanoi. “On vaikea nähdä, miten Pohjoismaiden infrastruktuurin sabotointi olisi Kiinan edun mukaista.”

Vaikka Venäjällä olisi selvä motiivi tällaiseen toimintaan, Puranen epäilee, että Kiina olisi valmis auttamaan liittolaistaan.

“Ainoa etäisesti järkeenkäypä selitys on, että yksityinen toimija on vastuussa”, hän sanoi, myöntäen, ettei hän voi keksiä syytä, miksi yksityinen toimija osallistuisi sabotointiin. “Lisäksi venäläiset varmasti tietävät, miten kaapelit revitään irti ilman kiinalaisten apua.” Newnew Polar Brea kuuluu Newnew Shippingille, kiinalaiselle laivanvarustamolle, joka toimii erityisesti Kiinan ja Pietarin, Venäjän välillä.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit