23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Tampere on edelleen Suomen vetovoimaisin kaupunki

UutisetTampere on edelleen Suomen vetovoimaisin kaupunki

Tuoreen Taloustutkimuksen kyselyn mukaan TAMPERE on pidetty Suomen houkuttelevimpana kaupunkina.

Kyselyssä havaittiin, että merkittävä osa osallistujista, tarkalleen 38 prosenttia, voisi kuvitella asuvansa noin 225 000 asukkaan kaupungissa. Helsinki, joka sijoittui kyselyssä toiseksi, nähtiin mahdollisena asuinpaikkana 33 prosentille vastaajista, kun taas Turku, joka oli kolmannella sijalla, valittiin 29 prosentin toimesta.

Kaikkien kolmen kaupungin suosio nousi kaksi prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna.

Taloustutkimuksen vanhempi näkemyksen johtaja Timo Myllymäki huomautti, että Tampere houkuttelee erityisesti valtakunnallista kiinnostusta – se on kolmen suosituimman joukossa asukkaiden keskuudessa kahdeksalla alueella, mukaan lukien Pirkanmaa.

Hän kuvasi Tampereen vetovoimaa laajana.

Samaan aikaan Espoo näki merkittävimmän suosion kasvun, nousten kolme pistettä. Top-10 listan loppuun kuuluivat Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuopio, Porvoo, Vantaa ja Oulu.

Yli kymmenen prosenttia vastaajista ennusti tarvitsevansa muuttaa seuraavan vuoden aikana. Useimmille tämä muutto tapahtuu kuitenkin heidän nykyisessä kunnassaan, jossa alueen viehättävyys on tärkein seikka, jonka jälkeen tulevat edullisesti hinnoitellut asunnot, palveluiden läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet.

Myllymäki totesi, ‘Vastaajan nykyisellä alueella sijaitseva, erityisesti alueen suurin kaupunki, on lähes poikkeuksetta halutuin kunta.’

“Suomalaiset ovat tyytyväisiä elämäänsä nykyisessä kunnassaan, naapurustossaan ja kodissaan. Kuitenkin juuri tyytymättömät ovat todennäköisemmin valmiita harkitsemaan muuttoa kuin ne, jotka ovat tyytyväisiä. Heidän muuttoaikeensa ovat vahvasti yhteydessä kunnasta pois muuttamiseen, minkä vuoksi asukaskokemuksen seuraaminen ja kehittäminen on tärkeää muuttoliikkeen hillitsemiseksi,” hän lisäsi.

Ne, jotka harkitsevat muuttoa toiseen kuntaan, pitävät tärkeimpänä kriteerinään sopivasti hinnoiteltujen asuntojen saatavuutta, minkä jälkeen seuraavat naapuruston viehättävyys, palvelutarjonta, palveluiden läheisyys ja tehokkaat liikenneyhteydet.

Myllymäki korosti, ‘Toiseen kuntaan muuttaessa työhön ja työpaikkaan liittyvät seikat ovat merkittäviä, mutta tutkimuksemme osoittavat, etteivät ne ole ihmisten ensisijaisia harkintatekijöitä.’

‘Entistä tärkeämpää on arkielämän sujuvuus ja vaivattomuus. Koska ihmiset eivät voi kokea syvästi näitä näkökohtia toiseen kuntaan liittyen, ystävien suositukset, mielikuva ja vierailijoiden kokemukset ovat keskeisessä roolissa herättämässä kiinnostusta muuttoon.’

Uusimaa nousi kyselyn suosituimmaksi alueeksi, lähes puolet (48%) vastaajista ilmaisi halukkuutensa asua siellä. Uusimaata seurasivat suosiossa Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Lappi, Keski-Suomi ja Kanta-Häme.

Taloustutkimus totesi, ‘Yleisesti ottaen on selvää, että eri puolilla Suomea asumisesta kiinnostuneiden määrä on kasvussa, sillä useampia alueita mainittiin useammin verrattuna aiempaan vuoden 2022 kyselyyn.’ Tutkimusta varten markkinatutkimusyritys keräsi noin 3 700 vastausta loppuvuodesta 2023. Kyselyn virhemarginaali on 1,8 pistettä.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit