23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Talvimaiset olosuhteet keskeyttävät verrattain lämpimän maaliskuun alun

UutisetTalvimaiset olosuhteet keskeyttävät verrattain lämpimän maaliskuun alun

Kuukauden alun leudot olosuhteet saattavat kohdata äkillisen keskeytyksen viikon lopussa, Helsingin Sanomien mukaan.

Suomen Meteorologisen Instituutin (FMI) Pia Isolähteenmäki kertoi Helsingin Sanomille tiistaina, “Pahimmassa tapauksessa eteläisille alueille voi sataa 10–20 senttimetriä lunta. Todennäköisempää kuitenkin on, että lumisadetta kertyy kahden ja viiden senttimetrin välillä.”

Vaikka lumi ei olekaan harvinainen ilmiö maaliskuussa, säämuutos saattaa tuntua jyrkältä, kun otetaan huomioon, että Kaarinassa, Lounais-Suomessa, mitattiin tiistaina uusi kevään lämpöennätys 7,1°C.

Muutoksen ensimmäiset merkit odotetaan näkyvän keskiviikon aamutunteina. Forecan ennusteiden mukaan lämpötilat voivat laskea jopa 10 astetta pakkasen puolelle yön aikana. Päivän odotetaan olevan kostea ja sumuinen, muttei erityisen sateinen, ja lämpötilojen nousevan hieman pakkasen yläpuolelle.

Matalapaineen odotetaan kulkevan maan yli torstaina ja perjantaina, tuoden mukanaan merkittävää sadetta ja voimakkaita tuulia. Isolähteenmäki kertoi Helsingin Sanomille, että erityisesti eteläisillä ja lounaisilla alueilla sateet ovat niin voimakkaita, että ne sulattavat kaiken olemassa olevan lumen.

Lämpötilojen ennustetaan laskevan viikon loppua kohden.

Lauantaina ennustetaan sateita suureen osaan maata, etelässä sateen muodossa ja Pohjanmaalla sekä Lapissa lumena. Sunnuntaina märkä sääjärjestelmä etenee etelään, mahdollisesti keräten jopa 20 senttimetriä lunta.

Kuitenkin Isolähteenmäki varoitti, että ennusteeseen liittyy merkittävä määrä epävarmuutta, erityisesti sateen määrän osalta.

“Jotkut alueet saattavat päättyä täysin valkoisiksi. Toisaalta, saattaa olla, että lunta on vain ohut kerros,” hän mainitsi päivälehdelle.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit