20.3 C
Helsinki
Monday, July 8, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Taloudellisen uudelleenjärjestelyn tarve saattaa kasvaa 2 miljardiin euroon

UutisetTaloudellisen uudelleenjärjestelyn tarve saattaa kasvaa 2 miljardiin euroon

Valtiovarainministeri Riikka Purrin (PS) mukaan taloudellisen uudelleenjärjestelyn tarve saattaa kasvaa 1,5 miljardista eurosta 2,0 miljardiin euroon.

Tiistaina Purra mainitsi YLE:n A-studiossa, että uudelleenjärjestely sisältää menojen vähennyksiä ja verotuksen muutoksia, tavoitteena vähentää valtionhallinnon menoja vähintään 500 miljoonalla ja enintään 1 miljardilla eurolla. Lisäksi hän huomautti, että hallituksen odotetaan arvioivan uudelleen veropolitiikkaa merkittävän budjettivajeen korjaamiseksi.

“Hän myönsi tehtävän edessä olevan vaikeuden, vakuuttaen sen olevan erittäin haastava,” hän kommentoi.

Purra antoi varovaisen tuen arvonlisäveron korottamiselle, mutta ehdotti myös muiden vaihtoehtojen tutkimista, mainiten esimerkkinä yritysten pääomatulot. Hän vakuutti, että leikkaukset eivät vaikuttaisi puolustukseen tai peruskoulutukseen, mutta oli vähemmän sitoutunut sosiaaliturvan osalta, mainiten vain, että lisäleikkaukset sosiaaliturvassa ovat epätodennäköisiä.

“Emme ole vielä tehneet yhtäkään poliittista päätöstä,” hän totesi, korostaen, että kaikkia vaihtoehtoja harkitaan edelleen.”

Valtiovarainministeri ilmaisi myös halukkuutensa toteuttaa lisäleikkauksia kehitysavun määrärahoihin. “Tällä vaalikaudella vähennämme sitä yli miljardilla eurolla, mutta näkemykseni mukaan siinä olisi tilaa vielä suuremmille leikkauksille,” hän sanoi julkiselle yleisradiolle.

Purra lisäsi, että sopeutustoimenpiteiden yksityiskohdat määritetään taloudellisen tilanteen, työllisyysolosuhteiden ja verotulojen kehityksen mukaan.

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) julkaisi tiistaina tuoreimman maakertomuksensa Suomesta, kehottaen keskushallitusta tekemään lisätoimia budjettivajeen käsittelyyn. “Tyypillisesti hallitus esittelee tavoitteensa ja strategiansa asteittain toimikautensa aikana. Kuitenkin tällä hetkellä havaitsemme vajeen kasvavan, vaikka sen pitäisi pienentyä,” sanoi Alex Pienkowski, IMF:n Suomen henkilöstöryhmän johtaja, YLE:n raportoimana tiistain lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit