11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Suurin osa suomalaisista eri mieltä Marinin käsityksestä siitä, kuinka hyvin edustaa äänestäjiä uranvaihdon jälkeen

UutisetSuurin osa suomalaisista eri mieltä Marinin käsityksestä siitä, kuinka hyvin edustaa äänestäjiä uranvaihdon jälkeen

Useimmat suomalaiset ovat eri mieltä Sanna Marinin (SDP) kanssa hänen kyvystään palvella äänestäjiä toimiessaan strategisena neuvonantajana Tony Blair Institute for Global Changessa, kuten Helsingin Sanomien tilaama kysely osoittaa.

Entinen pääministeri otti tämän tehtävän vastaan vapautettuaan vastuistaan Suomen eduskunnan jäsenenä syyskuussa.

Huhtikuussa Suomessa järjestetyissä parlamenttivaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut Marin väitti, että hän voisi palvella äänestäjiään tehokkaammin uudessa roolissaan Lontoossa sijaitsevassa poliittisessa konsultointiyrityksessä. Hän esitti tämän lausunnon pyytäessään vapautusta parlamentaarista velvollisuuksistaan.

Eduskuntatalossa 7. syyskuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa hän ilmaisi: ”Olen sitä mieltä, että tässä uudessa tehtävässä voin palvella tehokkaasti paitsi niitä, jotka äänestivät minua, myös koko Suomea, ehkä jopa enemmän. Toivon voivani olla huomattava edustaja maallemme sen rajojen ulkopuolella.”

Perjantaina Helsingin Sanomat ilmoitti, että 54% väestöstä on eri mieltä hänen arvionsa kanssa, kun taas vain 18% on samaa mieltä. Noin 28% kyselyyn vastanneista pysyi neutraaleina ilmaisematta näkemystään asiasta.

Sosiaalidemokraattien kannattajista kolmasosa oli hänen arvionsa puolella, yhtyen ajatukseen, että hänen roolinsa Tony Blair Institute for Global Changessa voisi mahdollistaa äänestäjien palvelemisen Suomessa tehokkaammin. Päinvastoin toinen kolmasosa kannattajista vastusti tätä arviota ja loput kolmasosa pidättäytyi ilmaisemasta näkemystään.

Marin johti Sosiaalidemokraatteja vuosina 2020–2023.

Vain noin kymmenesosa Perussuomalaisten ja Kansallisen koalition kannattajista oli samaa mieltä hänen arvionsa kanssa.

Parlamenttivaaleissa Marinin äänet melkein kaksinkertaistuivat, nousten lähes 19 100:sta vuonna 2019 yli 35 500:een vuonna 2023, kolmen ja puolen vuoden pääministerikauden jälkeen, joka oli muovautunut COVID-19-pandemian ja Venäjän lietsoman Ukrainan sodan myötä. Vaali-iltana hän kiisti huhut siirtymisestä kansainväliseen tehtävään, vakuuttaen olevansa täysin sitoutunut tehtäviinsä tavallisena lainsäätäjänä.

Sosiaalidemokraatit hävisivät sekä Kansalliselle koalitiolle että Perussuomalaisille, jotka ovat kaksi johtavaa puoluetta hallitsevassa oikeistokoalitiossa, tehden sosiaalidemokraateista tällä hetkellä suurimman oppositiopuolueen parlamentissa.

Yhteensä 1 017 henkilöä osallistui verkossa Kantar Publicin 6.–12. lokakuuta tekemään kyselyyn. Tuloksilla on 3,1 prosenttiyksikön virhemarginaali.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit