11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Suomen viranomaiset suunnittelevat kieltävänsä venäläisen LNG:n tuonnin vuoteen 2025 mennessä

UutisetSuomen viranomaiset suunnittelevat kieltävänsä venäläisen LNG:n tuonnin vuoteen 2025 mennessä

Helsingin Sanomat raportoi, että venäläisen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimitus Porin ja Tornion terminaaleihin Suomessa saattaa loppua vuoteen 2025 mennessä.

Kai Mykkänen, ilmasto- ja ympäristöministeri NCP:stä, kertoi lehdelle aiemmin tänä vuonna, että hallitus valmistautuu kieltämään venäläisen LNG:n tuonnin mahdollisesti jo vuonna 2025.

“En voi sitoutua tarkkaan päivämäärään, mutta toivon, että ensi vuonna kielto olisi voimassa,” hän kommentoi 5. tammikuuta.

Gasum, Suomen valtion omistama maakaasuyhtiö, on jatkanut nesteytetyn maakaasun tuontia Venäjältä sen jatkuvan sotilaallisen konfliktin aikana Ukrainassa. Yhtiö on perustellut näitä hankintoja sopimusvelvoitteilla, jotka johtuvat sen pitkäaikaisesta hankintasopimuksesta Gazpromin kanssa, Venäjän valtion omistaman maakaasuyrityksen kanssa.

Sopimus on niin sanottu take-or-pay -tyyppinen sopimus, joka edellyttää yhtiötä ostamaan määrätyn määrän maakaasua vuosittain riippumatta sen todellisesta keräyksestä. Sopimuksen kestoa ja erityisiä ehtoja ei ole julkistettu.

“Jos päätämme olla vastaanottamatta tätä määrää, meidän on silti maksettava kaasu ja hankittava vastaava määrä LNG:tä toiselta toimittajalta asiakkaillemme tehtyjen toimitussitoumusten täyttämiseksi,” ilmoittaa tiedote Gasumin verkkosivuilla.

Yhtiö on ilmoittanut, että helmikuusta 2022 lähtien, jolloin Venäjä aloitti laajamittaisen sotilasoperaationsa Ukrainassa, se on hankkinut Gazpromilta vain pienimmän vaaditun määrän maakaasua. Sekä Gasum että Suomen viranomaiset uskovat, ettei ole laillista perustetta lopettaa hankintoja, koska Venäjältä tulevien maakaasun tai nesteytetyn maakaasun toimitukset eivät kuulu EU:n pakotteiden piiriin.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit