23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Suomen viranomaiset harjoittavat tehostettua valppautta Southwind Airlinesia kohtaan, kuten Traficomin johtaja on todennut

UutisetSuomen viranomaiset harjoittavat tehostettua valppautta Southwind Airlinesia kohtaan, kuten Traficomin johtaja on todennut

Suomen viranomaiset ryhtyvät lisätoimiin, mikäli Southwind Airlinesin lentokone pyytää lupaa saapua Suomeen, vahvisti Jarkko Saarimäki, Traficomin pääjohtaja, YLE:lle sunnuntaina.

Äskettäin Saksan johtavan iltapäivälehden Bildin tekemä tutkiva raportointi on tuonut esiin kysymyksiä väitetyn turkkilaisen tilauslentoyhtiön taustoista.

Bild raportoi viime perjantaina, että lentoyhtiö on perustettu venäläisten toimesta ja se vuokraa suurimman osan henkilökunnastaan ja laivastostaan Nordwind Airlinesilta, Venäjän lentoyhtiöltä, jolla on lentokielto EU:n ilmatilassa. Julkaisu mainitsi myös, että lentoyhtiön perustamisen tavoitteena oli kuljettaa siirtolaisia 27 maan unionin ulkorajoille Minskin, Valko-Venäjän pääkaupungin kautta.

Maanantaina Safa Oruç, Southwind Airlinesin lentoturvallisuusjohtaja, totesi YLE:lle sähköpostitse, että lentoyhtiö ei ole osallisena laittomissa toimissa, vahvistaen, että sekä lentoyhtiö että sen lentokoneet ovat rekisteröityjä Turkissa ja että lentoyhtiön omistaa turkkilainen kansalainen.

“Yksikään Southwindin johtoryhmän jäsenistä ei ole venäläinen,” Oruç lisäsi.

Oruç kertoi YLE:lle, että Southwind Airlines on hankkinut lentokoneensa leasing-sopimuksilla Japanista, Turkista ja Yhdysvalloista. Heidän 12 lentokoneestaan kolme on aiemmin käytetty Venäjällä.

Päivää aikaisemmin Traficomin Saarimäki oli kertonut julkiselle mediayhtiölle, että lentoyhtiö on tiedustellut mahdollisuutta käyttää Helsinki-Vantaan lentoasemaa vaihtoehtoisena laskeutumispaikkana lennoille, jotka ovat matkalla Pietariin.

“Olemme muistuttaneet heitä voimassa olevista sanktiopolitiikoista Euroopassa,” hän kommentoi. “Emme ole kyenneet vahvistamaan Bildin julkaisemia tietoja. Mikäli Southwind Airlinesin lentokoneita käytetään maahan saapumiseen, meidän tulisi aloittaa kattava virallinen tutkimus yhtiön [koneita käyttävän yhtiön] taustoista.

Southwind Airlines ilmoittaa verkkosivuillaan suunnitelmistaan aloittaa lennot Turkista Helsinkiin huhtikuussa 2024. Mikäli raportit sen taustoista osoittautuvat tosiksi, lentoyhtiö todennäköisesti kohtaisi hylkäyksen toimilupahakemuksessaan, kuten Saarimäki selitti aikaisemmassa haastattelussa STT:lle.

Finavia on vahvistanut, että lentoyhtiön lentokone oli Suomessa elokuussa. Kyseinen lentokone oli vuokrattu toiselta turkkilaiselta lentoyhtiöltä lennolle Istanbulista Helsinkiin.

Venäjää on syytetty siirtolaisten hyväksikäytöstä painostuskeinona länsimaita kohtaan, jotka ovat asettaneet sille pakotteita sen jatkuvan aggressiivisen sotatoiminnan vuoksi Ukrainassa. Suomen sisäministeriö on huomauttanut, että Venäjän viranomaiset ovat rohkaisseet ihmisiä ylittämään maan rajan Suomeen, tavoitteenaan kuormittaa Suomen turvapaikkajärjestelmää.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit