0.9 C
Helsinki
Thursday, April 18, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Suomen nuorisojohtajat vaativat toimenpiteitä Gazan kriisin ratkaisemiseksi

UutisetSuomen nuorisojohtajat vaativat toimenpiteitä Gazan kriisin ratkaisemiseksi

Kolmen suomalaisen nuorisojärjestön edustajat, mukaan lukien Sosialidemokraattiset Nuoret (Demarinuoret), Keskustanuoret ja Ruotsalaisen kansanpuolueen nuoret (RKP-nuoret), vaativat Suomen hallitusta omaksumaan aktiivisemman roolin nykyisen Gazan tilanteen käsittelyssä. He vaativat vahvaa kansainvälistä osallistumista ja pysyvää tulitaukoa välttääkseen sen, mitä he kuvailevat mahdollisesti yhdeksi ihmiskunnan historian synkimmistä hetkistä.

Viime kuukausien aikana Gaza on kärsinyt syvästä kriisistä, ja sen alue, joka on verrattavissa Espoon kokoon, on joutunut intensiivisen pommituksen kohteeksi. Raportit (YLE, 22. tammikuuta) osoittavat, että kuolonuhrien määrä on ylittänyt 20 000, joista 9 600 on lapsia ja nuoria. Israelin maajoukkojen suunnitellessa operaatiota Rafahissa, jossa uskotaan olevan saarrettuna 1,5 miljoonaa siviiliä, ratkaisun tarve on noussut ennennäkemättömälle kiireellisyyden tasolle.

“Konflikti alkoi Hamasin terrori-iskujen sarjalla Israelia vastaan. Vaikka valtiolla on oikeus puolustaa suvereniteettiaan, Israelin käyttämän voiman määrä on ylittänyt itsepuolustuksen rajat, muuttuen suoranaiseksi verilöylyksi,” toteaa Jere Tapio, Keskustanuorten puheenjohtaja.

Johtajat korostavat kansainvälisen yhteisön väliintulon välttämättömyyttä, vaatien pysyvää tulitaukoa ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun toimien lopettamista. He vaativat konkreettista suunnitelmaa kahden valtion ratkaisun saavuttamiseksi ja Hamasin vaikutusvallan vähentämistä alueella.

“Vaikka EU ja Yhdysvallat ovat ilmaisseet tukensa kahden valtion ratkaisulle, rauhan tielle on tarjottava enemmän kuin pelkkiä sanoja; se vaatii konkreettisia toimia. Nykyiset olosuhteet vaativat, että tällaiset julistukset muutetaan todelliseksi poliittiseksi tahdoksi. Länsimaat on pakotettu toimimaan uskottavasti – panoksena on paitsi lukemattomien ihmishenkien pelastaminen myös koko kansainvälisen, normeihin perustuvan järjestelmän luotettavuus,” vaatii Emilia Kangaskolkka, Demarinuorten puheenjohtaja.

Nuorisojohtajat ilmaisevat tyytymättömyytensä Suomen sisäiseen poliittiseen keskusteluun, jossa heidän mielestään on keskitytty kotimaiseen asemoitumiseen Gazan kriisin käsittelyn sijaan. He vaativat Suomen ulkopolitiikan johtajia ottamaan vastuun.

“Ulkopolitiikan ohjauksen puute on johtanut jakautuneisiin keskusteluihin Suomessa. Pelkkä sisäinen kinastelu ei auta ratkaisemaan Gazan kriisiä. Olemme erityisen pettynyt Orpo-Purra hallituksen näkymättömyyteen. Siitä huolimatta on vielä mahdollisuus astua esiin ja korjata tilannetta,” johtajat julistavat. He varoittavat Suomen hallitusta, että Gazan nykytilanne on kaukana ystävänpäivän hengestä, korostaen kriisin kriittistä ja kiireellistä luonnetta.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit