0.2 C
Helsinki
Wednesday, February 21, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Suomen hallitus on pidentänyt rajojensa sulkemista, viitaten jatkuvaan uhkaan

UutisetSuomen hallitus on pidentänyt rajojensa sulkemista, viitaten jatkuvaan uhkaan

Torstaina pääministeri Petteri Orpon (KOK) johtama hallitus päätti jatkaa rajanylityspaikkojen sulkemista Suomen ja Venäjän rajalla 11. helmikuuta 2024 asti.

‘Viranomaisten tiedustelutiedot viittaavat vahvasti siihen, että Venäjän hybridivaikuttamistoiminta todennäköisesti uusiutuu ja voimistuu, kuten aiemmin havaittiin. Siksi pidämme itärajan sulkemista välttämättömänä,’ julisti sisäministeri Mari Rantanen (PS).”

Hallituksen mukaan tiedot osoittavat, että siirtolaiset odottavat edelleen raja-alueiden lähellä sen uudelleenavaamista.

Alkuperäinen päätös rajatilanteesta olisi vanhentunut, ja kaikki rajanylityspaikat oli määrä avata uudelleen 14. tammikuuta 2024.

Viime viikolla hallitus ilmoitti aikomuksestaan arvioida säännöllisesti rajasulkemisen laajuutta ja yksityiskohtia yhteistyössä viranomaisten kanssa tilanteen kehittyessä. Sulku kumotaan tai muutetaan, jos todetaan, että se ei enää ole tarpeen suojata vakavalta uhkalta kansallista turvallisuutta tai yleistä järjestystä vastaan.

Venäjän viranomaiset sallivat syyskuun ja joulukuun välisenä aikana matkustusasiakirjoja vailla olevien kolmansien osapuolten maahanmuuttajien pääsyn Suomen ja Venäjän väliselle rajavyöhykkeelle. Helsingin Sanomien mukaan niistä, jotka tulivat Suomeen, 1,323 henkilöä haki turvapaikkaa.

Uutissuomalainen kertoi torstaina, että vastaanottokeskukset ovat ilmoittaneet yli 120 näistä turvapaikanhakijoista kadonneiksi.

Suomen Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen kertoi tiedotusvälineille, että kadonneet maahanmuuttajat ovat mahdollisesti jatkaneet matkaansa Suomesta muihin Euroopan unionin maihin. Hän lisäsi, että suurin osa näistä henkilöistä oli Syyrian kansalaisia.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit