23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Suomen hallinto poistaa maahanmuuton strategisen tutkimuksen painopisteistään vuodelle 2024

UutisetSuomen hallinto poistaa maahanmuuton strategisen tutkimuksen painopisteistään vuodelle 2024

Torstaina pääministeri Petteri Orpon (Kok) toimisto ilmoitti, että hallitus on valinnut tulevalle vuodelle kaksi keskeistä tutkimusaluetta: demokratian tulevaisuuden tutkiminen ja veden roolin tutkiminen hyvinvoinnissa, turvallisuudessa ja rauhassa.

Hallitus on varannut noin 56 miljoonaa euroa näiden aiheiden tutkimukseen vuodelle 2024.

Tämä siirto merkitsee huomattavaa poikkeamaa normista, kuten Helsingin Sanomat raportoi. Kesäkuussa Strateginen Tutkimusneuvosto suositteli tulevan vuoden painopisteiksi veden roolia hyvinvoinnissa, turvallisuudessa ja rauhassa sekä maahanmuuton, työn ja hyvinvoinnin vuorovaikutusta, demokratian ollessa keskeisenä teemana.

Hallitus aikoo kuitenkin jatkaa maahanmuuton valmistelua keskeisenä tutkimusteemana vuodelle 2025.

Marraskuussa Helsingin Sanomat raportoi saamiensa tietojen perusteella, että hallitus aikoo hylätä ehdotetun teeman. Perussuomalaiset olivat alun perin vastustaneet ehdotusta, väittäen että se ei käsitellyt riittävästi maahanmuuton kielteisiä puolia, mutta kaikki neljä hallituspuoluetta hyväksyivät viivästyksen.

Tämä viivästys merkitsee ensimmäistä kertaa neuvoston 10-vuotisen historian aikana, kun hallitus on hylännyt teemaehdotuksen, kuten sanomalehti huomautti. Vaikka hallitus tekee päätökset tutkimushankkeiden rahoittamisesta yhteiskunnallisen merkityksen, vaikutuksen ja tieteellisen laadun perusteella, tähän asti teemat on esittänyt tieteellinen yhteisö.

Hallinto määrittelee strategisen tutkimuksen pitkäaikaiseksi, ongelmalähtöiseksi ja tieteellisesti korkealaatuiseksi tutkimukseksi, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnallisten politiikkojen ja toimintojen kehittymistä tavoitteena puuttua merkittäviin yhteiskunnallisiin haasteisiin ja ongelmiin.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit