20.3 C
Helsinki
Monday, July 8, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Suomen AKT suostuu osallistumaan solidaarisuustoimiin Teslan vastaisesti

UutisetSuomen AKT suostuu osallistumaan solidaarisuustoimiin Teslan vastaisesti

Suomen Kuljetustyöntekijöiden Liitto (AKT) on päättänyt ryhtyä tukitoimiin Teslan työntekijöiden hyväksi Ruotsissa.

Torstaina AKT ilmoitti, että sen johtokunta on yksimielisesti päättänyt tehdä yhteistyötä muiden kuljetusliittojen kanssa aloittamalla saartotoimenpiteet eri Suomen satamissa 20. joulukuuta alkaen, näyttääkseen tukensa näille työntekijöille.

Liittoon kuuluvat satamatyöntekijät ja stividorit eivät siksi lastaa tai pura Teslan ajoneuvoja tai osia, jotka on määrä toimittaa Ruotsiin.

‘AKT tukee täysin IF Metallia ja sen työntekijöitä Ruotsissa’, vahvisti AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko torstaina.

Helsingin Sanomien haastattelussa Kokko mainitsi, että saarto on pääasiassa ennaltaehkäisevä toimenpide, sillä yleensä Teslan ajoneuvoja tai osia ei kuljeteta Suomesta Ruotsiin. Hän selvensi, että liiton tavoitteena on varmistaa, ettei Tesla ohjaa toimituksiaan uudelleen muiden Pohjoismaiden alueilla tapahtuvien myötätuntoisten toimien vuoksi.

“Toimenpide on varotoimi. Teslalla on tuotantolaitos Saksassa. Normaalisti mitään tästä laitoksesta ei lähetetä Ruotsiin Suomen kautta. Nyt Tesla saattaisi kuitenkin yrittää jotain tällaista. AKT varmistaa solidaarisuustoiminnallaan Ruotsin teollisuustoimien tehokkuuden.”

Hän lisäsi, että saarto jatkuu, kunnes työkiistassa IF Metallin ja TM Swedenin, Teslan ruotsalaisen tytäryhtiön, välillä saavutetaan työntekijöitä tyydyttävä ratkaisu.

“Kokko kommentoi ruotsalaisten huolta siitä, mitä heidän työmarkkinajärjestelmälleen voisi tapahtua, jos Teslan käytännöt yleistyisivät Ruotsissa.” Tesla on johdonmukaisesti kieltäytynyt solmimasta työehtosopimuksia kaikissa toimintamaissaan. Marraskuussa amerikkalainen sähköautovalmistaja aloitti oikeustoimet Ruotsin liikennevirastoa vastaan, seurauksena postityöntekijöiden myötätuntoinen ele, jossa he keskeyttivät Teslan rekisterikilpien jakelun asiakkaille Ruotsissa.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit