18.7 C
Helsinki
Saturday, May 18, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Suomalaisten suosikki: MM Jääkiekko alkaa 10.toukokuuta

UrheiluSuomalaisten suosikki: MM Jääkiekko alkaa 10.toukokuuta

Jääkiekon MM-kisat ovat suomalaisten keskuudessa vuosittainen huippukohta, ja tänä vuonna turnaus starttaa 10. toukokuuta. Tapahtuma kerää yhteen maailman parhaat jääkiekkomaat kilpailemaan arvostetusta mestaruudesta, ja se tarjoaa jännitystä ja ylpeyden hetkiä kansallisella tasolla. Suomalaisille nämä kisat ovat erityisen merkittävät, sillä jääkiekko on yksi maan suosituimmista urheilulajeista.

Kisat järjestetään tänä vuonna eri puolilla Eurooppaa, mikä mahdollistaa suomalaisille faneille helpomman pääsyn seuraamaan pelejä paikan päällä. Suomen maajoukkue, tuttavallisemmin Leijonat, lähtee turnaukseen korkein odotuksin, ja heidän suorituksiaan seurataan kotimaassa tiiviisti.

Suomi ja jääkiekon MM-kisat

Suomen jääkiekkojoukkue on tunnettu vahvasta taistelutahdostaan ja taidokkaasta pelityylistään. Leijonat on historiallisesti ollut yksi menestyneimmistä joukkueista MM-kisoissa, ja he ovat usein sijoittuneet mitalipeleihin. Fanien ja asiantuntijoiden odotukset joukkueen suhteen ovat korkeat joka vuosi, ja jokainen turnaus on mahdollisuus näyttää maan jääkiekkotaidot koko maailmalle.

Joukkueen kokoonpano tulee sisältämään sekä kokeneita että uusia pelaajia, mikä luo mielenkiintoisen yhdistelmän kokemusta ja nuoruuden innokkuutta. Valmennusjohto, jonka tehtävänä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti ja tehokkaasti, työskentelee kovasti varmistaakseen, että Suomi on valmis kohtaamaan maailman parhaat. Vedonlyönti mm. betinasia sivuston palveluiden kautta käy jo kiivaana.

Kevät ja MM-kisajoukkueen spekulaatiot

MM-kisat Tšekin Prahassa ja Ostravassa käynnistyvät 10. toukokuuta, ja Leijonien kokoonpano on kokenut suuria muutoksia verrattuna edellisvuosiin. Useat suomalaiset huippupelaajat, jotka ovat olleet mukana voittamassa olympiakultaa ja maailmanmestaruuksia, ovat ilmoittaneet, etteivät osallistu tämän kevään turnaukseen.

Poissaolot ja uudet kasvot

Geneve-Servetten suomalaisviisikko – Valtteri Filppula, Sami Vatanen, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Jussi Olkinuora – eivät ole mukana tänä keväänä, mikä on merkittävä menetys joukkueelle. Sakari Manninen, joka on ollut viime vuosina yksi Leijonien tärkeimmistä pelaajista, jättää suuren aukon joukkueeseen. Ylen asiantuntija Ismo Lehkonen kommentoi tilannetta todeten, että monet pelaajat ovat antaneet viimeisen palveluksensa Leijonille viime vuoden kotikisojen jälkeen.

Lisäksi Niko Ojamäki, Ville Pokka ja Harri Pesonen sekä Marko Anttila ovat myös sivussa tänä vuonna, mikä antaa tilaa uusille pelaajille nousta esiin ja näyttää kykynsä kansainvälisellä tasolla.

Leirityksen alkuvaiheet

Suomi aloitti MM-leirityksen ottelut kohtaamalla Latvian kahdesti, voittaen molemmat ottelut 3–2, toisen jatkoajalla. Lehkonen huomautti, että vaikka Latvia-ottelut eivät vakuuttaneet täysin, on vielä liian aikaista tehdä johtopäätöksiä joukkueen suorituskyvystä. Kuitenkin muutama nimi, kuten Jukureiden Pekka Jormakka ja HV71:n puolustaja Oliwer Kaski, herättivät huomiota suorituksillaan.

Nuoret lupaukset ja tulevaisuuden näkymät

Erityisesti huomion kohteena on Jukureiden 17-vuotias Konsta Helenius, joka on ollut yksi SM-liigakauden sensaatioista. Lehkonen suosittelee, että Helenius siirtyisi pelaamaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, jotka järjestetään Espoossa ja Vantaalla, sillä se tarjoaisi hänelle arvokasta kokemusta ja mahdollisuuden edistää uraansa nuorten maajoukkueessa.

Puolustuksen rakentaminen

Leijonien puolustuksen rungon muodostamisessa on useita ehdokkaita. Mainittujen Oliwer Kaskin ja Rasmus Rissasen lisäksi Vili Saarijärvi ja Mikko Lehtonen ovat nimiä, joita kannattaa seurata. Lisäksi Liigafinaaleissa pelaavat Tapparan Veli-Matti Vittasmäki, Otto Leskinen ja Valtteri Kemiläinen ovat myös ehdokkaita puolustuksen tukipilareiksi.

NHL-vahvistukset

NHL:stä mahdollisia vahvistuksia ovat Juuso Välimäki, Henri Jokiharju ja Urho Vaakanainen, jotka kaikki toisivat lisää osaamista ja kokemusta puolustukseen. Vaikka sopimusneuvottelut voivat vaikuttaa pelaajien saatavuuteen, Lehkonen toivoo, että he pääsevät osallistumaan ja näyttämään taitonsa MM-kisoissa, mikä olisi myös heille itselleen hyödyllistä kokemusta kansainvälisillä kentillä.

Leijonien hyökkäysosaston tilannekatsaus

Jääkiekon MM-kisat lähestyvät, ja Suomen hyökkäysosasto on saamassa uusia kasvoja sekä kokeneita pelureita, jotka ovat jo osoittaneet kykynsä kansainvälisillä areenoilla. Ismo Lehkonen on luonut kattavan listan pelaajista, jotka saattavat nähdä toimintaa tulevissa kisoissa.

Sentterit valokeilassa

Euroopasta keskushyökkääjien rooliin ovat ehdolla useita nimiä. Hannes Björninen ja Janne Kuokkanen ovat jo mukana leiriryhmässä, osoittaen jatkuvuutta ja luotettavuutta. Kalle Kossila, joka on pelannut vahvan kauden Växjön ykkössentterinä, on potentiaalinen yllätysnimi Leijonien kokoonpanossa, huomioiden hänen rajallisen kokemuksensa maajoukkuepeleistä.

Antti Suomela ja Juho Lammikko, jotka kohtaavat toisensa Sveitsin liigan finaaleissa, ovat myös vahvoja ehdokkaita sentterin paikalle. Nuoremmasta polvesta Oliver Kapanen ja Arttu Hyry sekä kokeneempi Mikael Ruohomaa tuovat lisää syvyyttä ja vaihtoehtoja keskikaistalle.

Laitahyökkääjien tilanne

Laitahyökkääjäosasto näyttää lupaavalta, erityisesti kun katsoo Jere Innalan tehoja SHL:n pudotuspeleissä. Ahti Oksanen, Lauri Pajuniemi, Iiro Pakarinen, Juha Jääskä, Sebastian Repo, Sampo Ranta, Saku Mäenalanen ja Pekka Jormakka ovat kaikki tehneet vaikutuksen leirityksessä tai kuluneen kauden aikana.

Anton Levtchi Tapparasta on myös ehdokas, joka tuo lisäpotentiaalia Leijonien hyökkäysvoimaan. Pakarinen, joka on tunnettu fyysisestä pelityylistään, on Lehkosen mukaan pelaaja, jota “on vaikea sivuuttaa kisoista.”

NHL-vahvistukset

Mikael Granlund ja Erik Haula ovat kaksi kokenutta NHL-sentteriä, joiden osallistuminen kisoihin olisi merkittävä vahvistus. Granlund on ollut erinomainen vaikeuksista kärsivässä San Jose Sharksissa, ja Haula on ollut yksi New Jersey Devilsin luotettavimmista pelaajista. Haula kuitenkin kieltäytyi.

Laitahyökkääjistä Matias Maccelli ja Joel Armia ovat potentiaalisia vahvistuksia. Maccelli on nähty Leijonissa aikaisemmin, mutta Armia oli mukana voittamassa MM-kultaa vuonna 2022 ja on ollut vahvassa vireessä farmikomennuksensa jälkeen Montreal Canadiensissa.

Sopimustilanteet ja MM-kisat

Kasperi Kapanen, joka on kokenut haastavan NHL-kauden, voisi hakea MM-kisoista positiivista päätöstä kaudelle. Eeli Tolvanen ja Jesse Ylönen, joiden sopimukset ovat myös katkolla, saattavat samoin nähdä kisoissa tilaisuuden näyttää kykynsä ja vahvistaa asemiaan tulevia sopimusneuvotteluja varten.

Näiden pelaajien panos voisi olla arvokas niin kentällä kuin pukukopissakin, kun Leijonat pyrkii jälleen kerran maailmanmestaruuden tavoitteluun.

Jesse Puljujärvi haluaa MM-kisoihin

Jesse Puljujärvi, Pittsburgh Penguinsin suomalainen hyökkääjä, on ilmoittanut olevansa valmis ja käytettävissä tuleviin jääkiekon MM-kisoihin. Tämä tulee sen jälkeen, kun Penguinsin kausi päättyi NHL:ssä pelkästään runkosarjaan, jättäen Puljujärven ilman pudotuspelipelejä.

Puljujärvi kertoi tapaamisestaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen johtohahmojen kanssa. “Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen olivat täällä kauden aikana. Näin heidät Dallasissa ja juteltiin asioista. Kerroin heille, että olen käytettävissä MM-kisoissa,” Puljujärvi selosti Iltalehdelle.

Hänen halukkuutensa osallistua MM-kisoihin on ilmeinen. “Olisi kivaa ja olisin valmis lähtemään, mutta emme ole kauden päättymisen jälkeen vielä jutelleet,” hän jatkoi. Puljujärven kausi NHL:ssä oli haastava; hän palasi pelikuntoon tuplalonkkaleikkauksen jälkeen kesken kauden, mutta hänen roolinsa Penguinsin hyökkäyksessä jäi lopulta melko pieneksi. Hän pelasi loppukaudella 22 ottelua, joissa keräsi tehopisteet 3+1.

Tämä kutsu MM-kisoihin voi tarjota Puljujärvelle mahdollisuuden näyttää kykynsä kansainvälisellä näyttämöllä ja auttaa Suomen maajoukkuetta tavoittelemaan menestystä tulevissa kisoissa.

Fanien osallistuminen ja tunnelma

MM-kisojen aikana Suomessa vallitsee erityinen tunnelma. Kadut, baarit ja olohuoneet täyttyvät sinivalkoisista faneista, jotka seuraavat innokkaasti pelejä televisiosta tai suoratoistopalveluiden kautta. Jääkiekon MM-kisat ovat perinteisesti olleet aikaa, jolloin suomalaiset kokoontuvat yhteen juhlimaan ja kannustamaan maajoukkuettaan.

Monille faneille kisat ovat myös sosiaalinen tapahtuma, jossa vanhat ystävät ja perheet kokoontuvat yhteen nauttimaan peleistä ja hyvästä seurasta. Kisoihin liittyy usein erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka lisäävät juhlan tuntua ja yhteisöllisyyttä.

Merkitys suomalaisille

Jääkiekon MM-kisat ovat enemmän kuin pelkkä urheilutapahtuma; ne ovat osa suomalaista kulttuuria ja kansallista identiteettiä. Suomessa jääkiekkoa pidetään yhtenä kansallislajeista, ja sen menestykset kansainvälisillä areenoilla herättävät suurta ylpeyttä. Turnaus tarjoaa mahdollisuuden juhlia suomalaista sisua ja yhteisöllisyyttä, mikä tekee siitä vuosittaisen kohokohdan monille kansalaisille. Jääkiekon MM-kisat ovat siis paitsi näyttämö maailmanluokan urheilusuorituksille, myös tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, joka tuo ihmiset yhteen juhlimaan, kannustamaan ja elämään jännittäviä hetkiä yhdessä.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit