0.9 C
Helsinki
Thursday, April 18, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Suomalaiset työjärjestöt ovat julistaneet kahden viikon mittaisen lakon, joka vaikuttaa rahtikuljetuksiin ja polttoaineen jakeluun

UutisetSuomalaiset työjärjestöt ovat julistaneet kahden viikon mittaisen lakon, joka vaikuttaa rahtikuljetuksiin ja polttoaineen jakeluun

Keskiviikkona Suomessa ammattiliitot julistivat kahden viikon poliittisen lakon, joka vaikuttaa ensisijaisesti tavaroiden kuljetukseen.

Lakko, joka on suunniteltu vastauksena pääministeri Petteri Orpon (Kok) hallituksen ehdottamiin työmarkkinamuutoksiin ja sosiaaliturvan leikkauksiin, odotetaan keskeyttävän lastiliikenteen satamissa, haittaavan tavarajunapalveluita ja vaikuttavan prosessiteollisuuksien toimintaan.

Lakon on määrä alkaa maanantaina 11. maaliskuuta ja päättyä sunnuntaina 24. maaliskuuta.

Keskiviikkona Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) arvioi, että lakossa tulee osallistumaan noin 7 000 työntekijää. Tämä luku on huomattava lasku satoihin tuhansiin verrattuna, jotka osallistuivat aiemmin tänä vuonna järjestettyihin yhden tai kahden päivän poliittisiin lakoihin.

Analyysissään Helsingin Sanomat vihjasi, että ammattiliitot näyttävät uudelleenarvioineen strategiaansa maksimoidakseen vaikutuksen mahdollisimman pienellä työntekijämäärällä, pyrkien säilyttämään julkisen tuen ja minimoimaan lakon maksamiseen liittyvän taloudellisen rasitteen.

Odotetaan, ettei elintarvikepulaa tai katkoksia matkustajaliikenteessä esiinny. Keskiviikkona sekä Suomen Kuljetustyöntekijöiden Liitto (AKT) että Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) vahvistivat, että lakon ei pitäisi vaikuttaa matkustajaliikenteeseen.

Ismo Kokko, AKT:n puheenjohtaja, ennusti, että lakko saattaa aiheuttaa joitakin puutteita, mutta korosti, että liitolla on historiaa siitä, että se on varmistanut eläinten rehun ja helposti pilaantuvien tavaroiden purkamisen laivoista lakkojen aikana.

“Ruoka ei ole koskaan loppunut kaupoista aiemmin, eikä se lopu nytkään. Joitakin erikoistuotteita saattaa ajoittain olla saatavilla rajallisesti, mutta kokonaisuudessaan huoleen ei ole syytä,” hän rauhoitteli Helsingin Sanomien mukaan.

Håkan Ekström, JHL:n puheenjohtaja, mainitsi, että kahden viikon lakko odotetaan nopeasti vaikuttavan eri teollisuudenaloihin, koska merkittävä osa niiden raaka-aineista, välituotteista ja valmistuotteista kuljetetaan rautateitse.

“Hän ennusti, että muutaman päivän sisällä ratapihat tulevat olemaan täynnä vaunuja, joissa on käsittelemätöntä lastia.

Liitto varoittaa mahdollisista polttoainepulista lentokentillä ja huoltoasemilla. Sekä AKT että Suomen Teollisuusliitto kohdistivat toimensa Nesteeseen, edellinen järjestämällä lakon polttoainevarastoissa ja jälkimmäinen keskittyen polttoaineenjakelukeskuksiin. Teollisuusliitto ennusti, että lakko voi johtaa polttoainepulaan sekä lentokentillä että huoltoasemilla.

“Polttoainepula on väistämätön jossain vaiheessa lakkoja, vaikuttaen kuluttajiin,” sanoi Turja Lehtonen, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja, haastattelussa Helsingin Sanomille.

Hän lisäsi vielä, että liitto varmistaa, etteivät häiriöt vaikuta esimerkiksi sairaaloiden toimintaan tai omakotitalojen lämmitykseen.

St1:n, SOK:n ja Nesteen edustajat vahvistivat Helsingin Sanomille keskiviikkona, että lakko saattaa vaikuttaa polttoaineen saatavuuteen joillakin huoltoasemilla. Kokonaisvaikutuksen arvioivat kuitenkin suhteellisen maltillisiksi.

“Erilaisiin kriiseihin varautuneina olemme sitoutuneet vastaamaan polttoainetarpeisiin mahdollisimman sujuvasti lakon ajan. Ottaen huomioon lakon kahden viikon keston, emme kuitenkaan voi täysin sulkea pois mahdollisuutta tilapäisiin paikallisiin katkoihin polttoaineen jakelussa,” kommentoi Harri Tuomaala, SOK:n ABC-ketjun johtaja, julkaisulle.

Neste ilmoitti, että lakot “häiritsisivät” polttoaineen jakelua.

“Mikäli suunnitellut poliittiset lakot toteutuvat ilmoitetulla tavalla, olisi meidän pakko keskeyttää toiminta Nesteen Porvoon jalostamolla lyhyen ajan kuluttua lakon alkamisesta,” öljy-yhtiö viesti Helsingin Sanomille. “Tilanne johtuisi raaka-aineiden toimitusten pysähtymisestä ja tuotevarastojen täyttymisestä. Jalostamo ei ole suunniteltu pysäytettäväksi talvikaudella. Toiminnan päättäminen näin lyhyellä varoitusajalla aiheuttaisi merkittäviä riskejä prosesseille, ympäristölle ja turvallisuudelle.”

Finnairin edustaja ilmoitti lehdistölle, että valtion enemmistöomistuksessa oleva lentoyhtiö arvioi parhaillaan mahdollisia seurauksia lentokoneiden tankkaukseen, huomauttaen, että on liian aikaista arvioida, voisivatko lakot vaikuttaa lentojen toimintaan.

Teollisuusliiton jäsenet aikovat lakkoilla Outokummun terästehtaalla Torniossa, SSAB:n terästehtaalla Raahessa ja Okmeticin piikiekkojen valmistustehtaalla Vantaalla. Yhteistyössä Ammattiliitto Pron kanssa liitto järjestää myös erillisen yhden päivän lakon eri yrityksissä, mukaan lukien ABB, Keitele ja Kone, perjantaina 15. maaliskuuta.

Satonen: Hallitus jatkaa suunnitelmiaan huolimatta työtaisteluista

Keskiviikkona työministeri Arto Satonen (Kok) ilmoitti STT:lle, että huolimatta äskettäin ilmoitetuista lakoista, hallitus aikoo jatkaa toimiaan teollisuusrauhan ylläpitämiseksi ja paikallisen sopimisen edistämiseksi.

Pääministeri Petteri Orpo (Kok) ilmaisi pettymyksensä lakkojen johdosta, todeten niiden olevan valitettavia eivätkä ne ratkaise perimmäistä ongelmaa. Avustajansa kautta hän välitti uutistoimistolle, että pitkittyneet poliittiset lakot aiheuttaisivat vakavaa vahinkoa maan taloudelle ja tuottaisivat merkittäviä kustannuksia veronmaksajille. Valtiovarainministeri Riikka Purra (PS) syytti ammattiliittoja tarkoituksellisesti syventävästä Suomen talouslamaa.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit