0.2 C
Helsinki
Wednesday, February 21, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Stubb ilmaisee kiitollisuutensa Haavistolle poikkeuksellisen “oikeudenmukaisesta ja vilpittömästä” presidentinvaalikilpailusta

UutisetStubb ilmaisee kiitollisuutensa Haavistolle poikkeuksellisen "oikeudenmukaisesta ja vilpittömästä" presidentinvaalikilpailusta

Voitettuaan Pekka Haaviston (Vihreät) tiukimmalla toisen kierroksen erolla, joka on koskaan kirjattu Suomen presidentinvaalien historiassa, presidentiksi valittu Alexander Stubb (Kokoomus) osoitti huomattavaa kiitosta vastustajalleen.

“Tänään on suomalaisen demokratian voitto,” hän julisti tukijoilleen vaali-illan kokoontumisessa Helsingissä ennen kello 11:tä sunnuntai-iltana. “Kiitokseni menevät Pekka Haavistolle ja hänen tiimilleen. Nämä vaalit ovat rehellisyydessään ja oikeudenmukaisuudessaan hämmästyttävät.”

Presidentiksi valittu kiitti myös vaalikampanjansa organisaatiota ja lähiomaistaan.

Presidentinvaalien ratkaisevalla kierroksella Stubb sai 51,6 prosenttia ja Haavisto 48,4 prosenttia äänistä, kahden ehdokkaan ero ollessa alle 99 000 ääntä. Stubb sai 52,8 prosenttia 2 015 577 ennakkoäänestä, kun taas Haavisto teki merkittävän nousun vaalipäivänä, saaden 50,6 prosenttia sunnuntaina annetuista 1 036 182 äänestä.

Haavisto myönsi tappionsa hieman ennen klo 21, kun tulokset alkoivat osoittaa, ettei hän pystyisi kirimään tarpeeksi vaalipäivän äänissä.

Voitonpuheessaan Stubb teki kolme lupausta: ponnistella maksimaalisesti joka päivä seuraavat kuusi vuotta, asettaa kansakunnan edut kaiken muun edelle ja omistautua täysin rauhan ylläpitämiseen “rakkaassa maassamme” epävarmuuden aikakaudella.

“Miksi? Koska rakastan tätä maata syvästi,” hän totesi. Hän lykkäsi puheensa pitämistä kunnes oli käynyt Haaviston vaali-illan tilaisuudessa, kunnioittaen kahden ehdokkaan ennen vaaleja tekemää sopimusta. “Kiitokseni sinulle, Pekka. Olet yksi vaikuttavimmista ihmisistä, joita olen kohdannut,” hän huomautti.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit