23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

SAK uskoo, että suomalaiset ymmärtävät päätöksen ryhtyä lakkoihin huolimatta laajasta vahingosta

UutisetSAK uskoo, että suomalaiset ymmärtävät päätöksen ryhtyä lakkoihin huolimatta laajasta vahingosta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) on ilmaissut surunsa vahingoista, jotka johtuvat alkuvuoden helmikuussa suunnitelluista poliittisista lakoista.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoi maanantaina, että keskusjärjestö on vakuuttunut siitä, että kansa ymmärtää lopulta syyn näin voimakkaiden toimenpiteiden käyttöön hallituksen työmarkkinauudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan, joita pääministeri Petteri Orpon (Kokoomus) hallitus on ehdottanut.

“Pahoittelemme mahdollisia haittoja, joita tulevat lakot voivat aiheuttaa ihmisille,” hän sanoi lehdistötiedotteessa. “Toivomme myös, että lakkojen ennakkoon ilmoittaminen on mahdollistanut ihmisten valmistautua tulevaan tilanteeseen.”

Erilaisia poliittisia lakkoja on suunniteltu häiritsemään toimintoja ja palveluita ympäri Suomea 1.–2. helmikuuta.

Maanantaina Akava, ammattilaisten ja esimiesten ammattiliittojen keskusjärjestö, ilmoitti, että sen jäsenliitot järjestävät kahden tunnin mittaisen marssin ulos 6. helmikuuta. Lisätoimet on tarkoitus ilmoittaa tänään Terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaiset Suomessa (Tehy), Käytännön hoitajien liitto Suomessa (Super) ja Opetusalan ammattijärjestö Suomessa (OAJ) toimesta.

Eloranta ilmaisi myös maanantaina tyytymättömyytensä vallitsevaan julkiseen keskusteluun tiukasta työmarkkinatilanteesta.

“Yleisön käsitykset liian suurista lakoista ovat osoitus ylimielisyydestä ja irtautumisesta palkansaajien arkipäiväisestä elämästä Suomessa,” hän ehdotti, viitaten ilmeisesti Orpon ja työministeri Arto Satosen (Kokoomus) kommentteihin.

“Hallitus on asettanut itsensä osaksi työmarkkinoita. Palkansaajat eivät hae lisäetuja, vaan yrittävät ylläpitää oikeudenmukaisen työelämän periaatteita,” hän julisti.

Hän myös hylkäsi ajatuksen, että yritykset ovat teollisuustoimien satunnaisia uhreja. “Monet hallituksen esittämät sosiaaliturvan leikkaukset vastaavat tavoitteita, joita eri toimialat ovat pitkään ajaneet. Työelämän tasapainon työnantajien hyväksi merkittävästi kallistavat ideat ovat peräisin yrityslobbareiden toivelistalta,” Eloranta totesi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit