0.9 C
Helsinki
Thursday, April 18, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Ruotsin Kansanpuolue on asettamassa valita uuden johtajan

UutisetRuotsin Kansanpuolue on asettamassa valita uuden johtajan

Tiistaina opetusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) ilmoitti aikomuksestaan luopua Ruotsalaisen kansanpuolueen johtajuudesta.

“Olen myös suuresti helpottunut voidessani ilmoittaa, etten asetu ehdolle puolueen tulevassa puoluekokouksessa,” hän kertoi toimittajille Helsingissä, Helsingin Sanomien mukaan.

Henriksson, joka on johtanut usein pienpuoluetta koalitiossa vuodesta 2016, myönsi, että viime vuodet ovat olleet haastavia. Hänen aikanaan oikeusministerinä hän ohjasi maata koronaviruspandemian aikana ja luotsasi puoluettaan kesän yli, joka oli täynnä haastavia neuvotteluja koalition muodostamiseksi Perussuomalaisten kanssa.

“Kohdatessani viime viikkojen myrskyn, tuntuu se melkein inhimillisen kestokyvyn ulkopuolelta. Olen aina tiennyt, että tulee aika, jolloin minun täytyy ilmaista omat rajani,” hän huomautti.

Hänen ilmoituksensa kiihdytti jo käynnissä ollutta johtajuuskilpailua.

Tiistaina Anders Adlercreutz (RKP), Eurooppa-asioiden ja omistajaohjauksen ministeri, ilmoitti olevansa käytettävissä puolueen johtotehtävään, ehdottaen, että johtajuuden vaihto kesäkuussa olisi puolueen etujen mukaista, YLE:n mukaan. Henrik Wickström, Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, ja Otto Andersson, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, molemmat ilmaisivat “harkitsevansa vakavasti” kilpailemista johtajuudesta.

Tammikuussa Henriksson käynnisti sisäisen keskustelun mahdollisesta seuraajastaan ilmoittamalla aikomuksestaan erota, jos hän onnistuisi saamaan paikan tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa. Tiistaina hän viittasi väärinkäsitykseen seuranneen sekaannuksen syynä, selittäen, että hänen lähtönsä puheenjohtajan tehtävästä ei ollut riippuvainen hänen valinnastaan Euroopan parlamenttiin.

“Valitettavasti lausuntoani väärinymmärrettiin,” hän huomautti. “Viestinnällisestä näkökulmasta se ei ollut esimerkillinen esitys.”

Hän ilmaisi myös halunsa lykätä johtajuusvaaleja, huomauttaen, että keväällä puolueen on keskityttävä kampanjoimaan Euroopan vaaleissa ja käsittelemään taloudellisia sopeutustoimia koalitiokumppaneidensa kanssa. Johtajuusvaalien pitäminen samaan aikaan on “kaikkea muuta kuin ihanteellista.”

“Euroopan vaalit saattavat jäädä huomiotta, mikä ei olisi hyödyllistä. Toivottavasti näin ei käy,” hän mainitsi.

Henriksson ei yrittänyt peitellä pettymystään siihen, että jotkut puolueen jäsenet ovat viime aikoina valinneet arvostella häntä mediassa suoraan hänelle puhumisen sijaan.

“On melko lannistavaa nähdä keskusteluja toimittajien kanssa, kun näitä mielipiteitä ei tuoda esiin puolueen johtoryhmässä tai neuvostossa,” hän ilmaisi pahoittelunsa. “Puhelimeni on käytössä ympäri vuorokauden, joka päivä.”

Viimeisimmät kyselyt ovat kiihdyttäneet levottomuutta Ruotsalaisen kansanpuolueen sisällä.

Viime viikolla Helsingin Sanomat paljasti, että puolue kirjasi kaikkien aikojen alhaisimman hyväksyntäarvionsa, 3,6 prosenttia, helmikuussa. Puoluesihteeri Frederik Guseff myönsi eilen, että kyselytulokset ovat saattaneet vaikuttaa puolueen kokemaan “epävarmuuteen ja myllerrykseen”.

“Helsingin Sanomien kaksi viimeisintä kyselyä ovat olleet erityisen epäedullisia. Meidän on kohdeltava tätä asian vaatimalla vakavuudella,” hän korosti julkaisulle.

Guseff mainitsi lisäksi, että puolue päättää piakkoin tulevan puoluekokouksensa ajankohdasta.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit