11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Ruotsi Harkitsee Ulkomaista Poliisiapua Jengiväkivallan Hillitsemiseksi

UutisetRuotsi Harkitsee Ulkomaista Poliisiapua Jengiväkivallan Hillitsemiseksi

Ruotsissa on kasvava huoli jengiväkivallan noususta. Pääministeri Ulf Kristersson on ilmaissut aikeensa keskustella maan korkeimpien turvallisuusjohtajien kanssa mahdollisuudesta hyödyntää puolustusvoimia väkivallan hillitsemiseksi.

Syyskuun aikana jengeihin liittyvä väkivalta on vaatinut useita ihmishenkiä. Vain viime päivinä kolme ihmistä menetti henkensä ampumavälikohtauksissa ja räjähdystapauksissa.

Aftonbladet-lehti kyseli eri puolueiden johtajilta mielipiteitä ratkaisuista väkivallan lopettamiseksi. Entinen pääministeri ja sosiaalidemokraattien edustaja, Magdalena Andersson, ehdotti, että Ruotsi voisi hakea poliisitukea lähimaista. Andersson korosti, että tuki voisi tulla naapurimaista kuten Norjasta, Tanskasta tai Suomesta.

Credit: is.fi

Andersson ehdotti myös armeijan käyttämistä, kuten tehtiin koronapandemian aikana. Hän uskoo, että armeijan voimavaroja voitaisiin käyttää julkisten rakennusten suojaamiseen ja heidän teknistä asiantuntemustaan voitaisiin hyödyntää poliisin tukemisessa.

Pääministeri Kristersson on samaa mieltä siitä, että kaikkia mahdollisia toimenpiteitä tulisi harkita. Hän mainitsi myös, että Ruotsi voisi oppia muilta mailta ja kokeilla heidän käyttämiään menetelmiä. Kristersson viittasi äskettäiseen vierailuunsa New Yorkissa, jossa hän tutustui kaupungin turvallisuusstrategioihin, kuten kameravalvontaan ja kasvontunnistukseen. Lisätietoja ja ajankohtaisia uutisia aiheeseen liittyen löytyy verkkosivustolta dailynews.fi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit