23.4 C
Helsinki
Tuesday, June 4, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Power-liiga: Keski-Euroopan rallin parhaat kuljettajat

UrheiluPower-liiga: Keski-Euroopan rallin parhaat kuljettajat

Hyppää mukaan nopeuden ja adrenaliinin maailmaan Keski-Euroopan ralliin (CER). Keski-Euroopan ralli on Euroopassa järjestettävä monivaiheinen rallikilpailu, joka debytoi vuonna 2023 osana rallin MM-sarjaa (WRC).

Ensimmäisen kauden menestyksen siivittämänä CER:n jännitys kasvaa, kun se järjestetään toistamiseen tänä vuonna. Tutustu parhaisiin kuljettajiin, jotka ovat antaneet panoksensa Keski-Euroopan ralliin ja valmistautuvat nyt vuoden 2024 koitokseen.

Elfyn Evans

Elfyn Evans, kuuluisa walesilainen rallikuljettaja, on vakiinnuttanut asemansa yhtenä rallin arvostetuimmista kuljettajista. Evans ajaa tällä hetkellä kartanlukijansa Scott Martinin rinnalla rallin MM-sarjaa Toyota Gazoo Racing -tallissa. Taitojensa ja kykyjensä ansiosta hän on alkanut herättää huomiota ja kiinnostusta myös moottoriurheilun vedonlyönti.

Tehtyään debyyttinsä FIA:n rallin MM-sarjassa vuonna 2007, Evans on kerännyt joukon merkittäviä saavutuksia. Vuonna 2010 hän voitti Britannian nuorten rallin mestaruuden sekä Britannian Ford Fiesta Trophy -sarjan. Hän voitti myös Pirelli Star Driver Shoot-Outin, tämä vahvisti entisestään hänen kykyään ratin takana.

Vuosi 2012 oli Evansille jälleen voitollinen. Hän varmisti itselleen FIA:n rallin maailmanmestaruussarjan (WRC) Academy-tittelin, R2-tittelin Britannian rallin mestaruussarjassa (BRC) sekä UK Fiesta Sport Trophyn. Lisäksi hän voitti vuoden lopussa järjestetyn FST International Shoot-Outin. Hänen taustansa huomioiden, Elfyn Evans on valmis voittamaan tulevaisuudessa vielä monia ralleja.

Thierry Neuville

Thierry Neuville, taitava belgialainen kuljettaja, joka ajaa Hyundai Motorsportin WRC-tallissa, osoitti lyömätöntä suorituskykyä vuoden 2023 Keski-Euroopan rallissa. Rinnallaan kartturinsa Martijn Wydaeghe, he nousivat voittajapariksi.

Neuville on todistanut taitonsa koko ajajauransa ajan sijoittuen rallisarjassa toiseksi viisi kertaa. Hänellä oli ratkaiseva rooli Hyundain voittaessa historiansa ensimmäisen valmistajien mestaruuden vuoden 2019 FIA:n rallin MM-sarjassa.

Nicolas Ciamin

Nicolas Ciamin voitti yhdessä kartanlukijansa Yannick Rochen kanssa rallin MM-2-luokan 2023 CER:ssä. Ranskalainen Ciamin, Gilles Ciaminin poika, tunnetaan trial-ajon Ranskan mestarina.

Debytoituaan WRC:ssä vuonna 2016, Ciaminista on kasvanut kokenut kuljettaja, joka on ajanut yli 30 rallia maaliin saakka. Vuoden 2023 CER:n perusteella häneltä on lupa odottaa erinomaisia suorituksia myös tulevalla kaudella.

Andreas Mikkelsen

Norjalainen Andreas Mikkelsen kilpailee tällä hetkellä Toksport World Rally -tiimissä WRC 2 -luokassa kartturinsa Torstein Eriksenin kanssa. Mikkelsen on saavuttanut menneisyydessä suurta menestystä voittamalla Intercontinental Rally Challengen kahdesti ja voittaessaan mestaruuden sekä WRC-2- että EM-rallissa.

Mikkelsenillä on monipuolinen urheilutausta, hänellä on kokemusta esimerkiksi alppihiihdosta. Hän astui rallin maailmaan vain 17-vuotiaana, ja teki nopeasti itselleen nimeä taidoillaan ja ainutlaatuisella tyylillään. Mikkelsen on CER:n tulevan kauden lähestyessä kuljettaja, jota kannattaa pitää silmällä.

Ott Tänak

Virolainen Ott Tänak ajaa tällä hetkellä rallin MM-sarjaa kartanlukijansa Martin Järveojan rinnalla Hyundai Motorsport -tallissa. Huomattavasta lahjakkuudestaan ja monista saavutuksistaan tunnettu Tänak on jättänyt autourheilumaailmaan lähtemättömän jäljen.

Hän teki historiaa vuonna 2019 nousemalla rallin maailmanmestariksi. Tänakista tuli ensimmäinen virolainen kuljettaja, joka on saavuttanut tämän arvostetun tittelin. Lisäksi hän katkaisi pitkän putken olemalla ensimmäinen ei-ranskalainen kuljettaja, joka on voittanut mestaruuden Petter Solbergin jälkeen vuonna 2003. Tänakin voitto oli myös valtava ylpeydenaihe Toyotalle, sillä se oli heidän ensimmäinen mestaruutensa sitten Didier Auriolin vuonna 1994 saavuttaman tittelin. Keski-Euroopan rallin järjestäjät valmistautuvat uuteen ja tiukkaan taisteluun. Ralli ajetaan myöhemmin tänä vuonna. Muista käydä CER:n virallisella verkkosivustolla saadaksesi viimeisimmät päivitykset tapahtuman päivämäärästä ja tulevasta kaudesta.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit