20.3 C
Helsinki
Monday, July 8, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Parlamentin komitea saattaa päätökseen raportit sosiaaliturvan leikkauksista

UutisetParlamentin komitea saattaa päätökseen raportit sosiaaliturvan leikkauksista

Suomen parlamentin sosiaali- ja terveysvaliokunta on saanut päätökseen arvionsa hallituksen ehdottamista työttömyysetuuksien ja muiden sosiaaliturvaetuuksien leikkauksista, kertoo varapuheenjohtaja Mia Laiho (KOK).

“Vaikka se vaati paljon työtä, edistyimme yhteistyössä ja myönteisellä asenteella,” Laiho kommentoi YLE:lle maanantaina.”

Puheenjohtaja Krista Kiuru (SDP) ja Laiho olivat aiemmin syyttäneet toisiaan komitean työn hidastamisesta esittämällä jatkuvan sarjan muutosehdotuksia. Esimerkiksi Laiho ja kolme muuta hallituspuolueen jäsentä julkaisivat yhteisen lehdistötiedotteen viime viikonloppuna ilmaisten huolensa komitean toimintatavoista ja menetelmistä, kohdistaen suurimman osan kritiikistään Kiuruun.

Kiuru puolestaan väitti, että hallituksen ehdottamat “ennennäkemättömät ja merkittävät leikkaukset” ovat niin laajoja, että niiden mahdolliset seuraukset on tutkittava huolellisesti. Lisäksi muut opposition jäsenet kritisoivat hallitusta yrittämästä piilottaa budjettileikkausten vaikutukset jättämällä ne pois komitean lausunnoista.

“Nämä leikkaukset vaikuttavat ihmisiin, ja seurauksista on merkittävä huoli. Luonnollisesti ihmiset haluavat ymmärtää vaikutukset,” Kiuru väitti.

“Emme yritä peitellä mitään. Valiokunta on tarkastellut leikkausten vaikutuksia, ja nämä käsitellään myös raportissa,” Laiho vastasi.

Syytösten tulva heijastaa sitä, mitä on kuvattu valiokunnan myrskyisäksi viikoksi. Helsingin Sanomat raportoi torstaina, että yksi valiokunnan kokouksista päättyi hallituspuolueen jäsenten marssimiseen ulos. Lähteet kuvasivat kokouksia, joissa oli huutoa, syytöksiä, sopimattomia kommentteja ja itkua.

Maanantaina Kiuru myönsi, että kokouksissa oli häiriöitä ja mainitsi korottaneensa ääntään muistuttaakseen joitakin valiokunnan jäseniä käyttäytymissäännöistä. Hän kuitenkin kiisti itkenneensä tai huutaneensa kokouksissa.

Kim Berg (SDP) on asettunut Kiurun puolelle. Lehdistötiedotteessa hän ehdotti, että hallituspuolueiden kritiikki on taktiikka siirtää yleisön huomio pääasiasta: sosiaaliturvan leikkauksista.

‘Hallituspuolueiden syytösten takana on selvä aikomus siirtää huomio omista yrityksistään peittää totuus, jotta yleisö unohtaisi Orpon hallituksen toteuttamat kovat politiikat’, hän totesi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit