11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Parhaat retropelit vanhojen pelien ystäville

PelitParhaat retropelit vanhojen pelien ystäville

Lähde nostalgiselle matkalle ajassa taaksepäin, kun paljastamme kaikkien aikojen parhaat retrovideopelit. Valmistaudu elämään uudelleen pelaamisen kultakautta nimikkeillä, jotka ovat kestäneet ajan testin ja jatkavat pelaajien lumoamista kaikenikäisinä. Ikoneista sivulta vieritettävistä 8-bittisistä peleistä 90-luvun mullistaviin 3D-seikkailuihin. Tämä kuratoitu kokoelma kattaa monipuolisen valikoiman genrejä ja konsoleita, varmistaen, että jokaiselle löytyy jotakin. Olitpa sitten kokenut pelaaja tai uusi retropelien maailmassa, tämä lista kuljettaa sinut takaisin aikaan, jolloin pikselöidyt grafiikat ja tarttuvat chiptune-melodiat olivat pelaamisen huippua. Valmistaudu löytämään uudelleen klassisen pelaamisen ilo, uppoutumaan mukaansatempaaviin tarinoihin ja haastamaan itsesi unohtumattomilla tasoilla. Joten, tartu ohjaimiisi, asetu mukavasti, ja valmistaudu kokemaan parasta, mitä retropelaamisella on tarjota.

1. Tekken 3

Tekken 3

Listamme kärjessä komeilee Tekken 3, peli joka seisoo jättiläisenä taistelupelien genressä ja pitää arvostettua paikkaa henkilökohtaisena suosikkina. Julkaisunsa aikana se vangitsi pelaajat sujuvalla animaatiollaan, laajalla taistelijoiden valikoimalla, joista jokainen oli täynnä syvyyttä ja taustatarinaa, sekä taistelujärjestelmällä, joka tasapainotti saavutettavuuden syvien mekaniikkojen kanssa. Peli oli aistien juhlaa dynaamisine 3D-tasoineen, sykkivine soundtrackeineen ja pelin sujuvuudella, joka asetti uuden standardin sille, mitä taistelupeli voi olla. Jokainen ottelu oli enemmän kuin vain refleksien koetus; se oli strategian tanssi, älyn ja taidon kaksintaistelu, jossa jokainen hahmo toi oman ainutlaatuisen taistelutyylinsä mukaan. Pelin eri tilat, tarinavetoisesta Tekken Forcesta leikkisään Tekken Balliin, tarjosivat monenlaisia tapoja uppoutua sen maailmaan. Tämä ei ollut pelkkä peli; se oli määrittelevä kokemus, hetkien ja muistojen kokoelma, josta on tullut ikoninen pelaajayhteisössä. Sen perintö on yhtä kestävä kuin siinä käydyt taistelut, genrensä huipentuma, jota ei ole vielä ylitetty.

  • Julkaisu: Arcade JP: 20. maaliskuuta 1997 PlayStation JP: 26. maaliskuuta 1998 NA: 30. huhtikuuta 1998 EU: 12. syyskuuta 1998
  • Genre(t): Taistelu
  • Pelitilat: Yksinpeli, moninpeli
  • Arcade-järjestelmä: Namco System 12

2. Mortal Kombat II

Mortal Kombat II

Mortal Kombat II iskeytyi pelihalleihin voimalla, joka piti ottaa huomioon vuonna 1993, herättäen välittömästi huomiota yhdistelmällään itsepuolustuslajeihin ja myyttiseen tarinankerrontaan. Rakentaen edeltäjänsä brutaalin pohjan päälle, tämä jatko-osa esitteli joukon ikonisia hahmoja ja liikkeitä, mukaan lukien fanien suosimat fatality-liikkeet, jotka määrittelivät sarjan. Syvemmillä taistelumekaniikoilla, laajemmalla erikoisliikkeiden valikoimalla ja entistäkin monimutkaisemmilla lopetusliikkeillä. Pelin synkkä, tunnelmallinen estetiikka yhdistettynä sen häpeilemättömän veriseen sisältöön sekä järkytti että ihastutti pelaajia, vakiinnuttaen sen aseman kulttuuri-ilmiönä ja kilpapelaamisen kulmakivenä. Se on peli, joka haastoi pelaajat olemaan rohkeita, mestaroimaan sen hienouksia ja kohtaamaan toisensa taistelussa, joka oli yhtä paljon taidosta kuin spektaakkelista.

Julkaisupäivä: 25. kesäkuuta 1993

Kehittäjä: Midway

3. Resident Evil

Resident Evil

Kun lähestymme kolmen parhaan pelimme loppukilpailua, Resident Evil seisoo jättiläisenä selviytymiskauhupelien genressä. Tämä peli muutti sarjaa innovatiivisella olkapään yli -kamerakulmallaan, joka tulee vaikuttamaan toimintapeleihin vielä vuosien ajan. Leon S. Kennedyn hyytävä tehtävä pelastaa presidentin tytär loisinfektoituneiden kyläläisten kultilta on sekä mukaansatempaava että armoton, työntäen pelaajat penkkiensä reunoille tarkan aseenkäytön ja strategisen vetäytymisen sekoituksella. Se on maamerkkipeli, joka ei ainoastaan määritellyt uudelleen omaa sarjaansa, vaan myös asetti standardin sille, mitä kauhupeli voi olla, yhdistäen intensiivistä toimintaa ja kylmäävää jännitystä. Tämä peli on mestariluokan näyte pelisuunnittelusta, loistava esimerkki sarjasta sen huipulla, ja peli, joka on ansainnut paikkansa pelaamisen kuninkaallisten huipulla.

Julkaisupäivä: 22. maaliskuuta 1996

Kehittäjä: Capcom

4. Project I.G.I

Project I.G.I Peli

Listamme neljännellä sijalla on Project I.G.I. “I’m Going In”, jota usein ylistetään yhtenä aikansa parhaista taktisista ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä. Tässä nimikkeessä astut salaoperaattori David Jonesin rooliin, agenttiin, joka suorittaa sarjan tehtäviä, jotka vaativat hiiviskelyä, strategiaa ja tarkkuutta. Sen laajat ulkoilmaympäristöt ja monimutkaiset sisätilat tarjosivat ainutlaatuisen yhdistelmän toimintaa ja taktiikkaa, vaatien pelaajilta huolellista liikkeidensä suunnittelua. Peli oli edelläkävijä tarjotessaan suuren mittakaavan tasoja useilla reiteillä ja eri tavoin suoritettavilla tavoitteilla, ominaisuus, joka rohkaisi uudelleenpeluuta ja strategista ajattelua. Sen haastava pelattavuus yhdistettynä juoneen, jossa purit auki pahantahtoista juonta, teki “Project I.G.I.” -pelistä mieleenpainuvan ja mukaansatempaavan kokemuksen, joka asetti korkean riman genrelle.

Julkaisupäivä: 8. joulukuuta 2000

Kehittäjä: Innerloop Studios

5. Grand Theft Auto Vice City

Grand Theft Auto Vice City

Grand Theft Auto Vice City, peli, joka kunniallisesti sijoittuu viidennelle paikalle listallamme, pitää erityistä paikkaa ensimmäisenä pelinä, jonka monet meistä koskaan ostivat, osoituksena sen viehätyksestä. Värikkäät, neonvaloin valaistut Vice Cityn kadut, rakkaudella luotu kunnianosoitus 1980-luvun Miamille, tarjosivat näyttämön laajalle rikosseikkailulle. Pelaajat astuivat Tommy Vercettin saappaisiin, gangsteriin, joka raapi tiensä rikollisen alamaailman huipulle, mukaansatempaavalla tarinalla, joka kunnioitti aikakauden rikosdraamoja. Pelin avoimen maailman suunnittelu, aikakautta määrittävien hittien täyttämä soundtrack ja huipputason lahjakkuuksien ääninäyttely yhdistyivät luomaan uppouttavan, elokuvamaisen kokemuksen. “Grand Theft Auto: Vice City” ei ollut vain peli; se oli kulttuurinen ilmiö, joka siirsi rajoja ja määritteli avoimen maailman pelien sukupolven.

Julkaisupäivä: 29. lokakuuta 2002

Kehittäjä: Rockstar North

6. Need for Speed 2

Need for Speed 2

Need for Speed 2, alkuperäisen nopeuden hurman jatko-osa, nosti panoksia eksoottisilla autoilla ja laajalla valikoimalla kansainvälisiä ratoja, kun se kiisi näyttämölle. Rakentaen edeltäjänsä perustalle, tämä vuoden 1997 jatko-osa keskittyi vähemmän simulaatioon ja enemmän arcade-jännitykseen, tarjoten pelaajille mahdollisuuden vapauttaa superautojen voima ilman todellisen maailman seurauksia. Helpommin lähestyttävällä pelityylillä, parannelluilla grafiikoilla ja sydämentykyttävällä soundtrackilla se tarjosi huumaavan kilpa-ajokokemuksen. Peli esitteli myös erilaisia pelitiloja ja auton muokkausvaihtoehtoja, antaen pelaajille mahdollisuuden räätälöidä ajoneuvojaan ja ajotyylejään. Need for Speed II ei ollut vain maaliviivan ylittämistä; se oli kilpailun tuomaa hurmosta, moottorien ärjyntää ja puhdasta nopeuden iloa.

Julkaisupäivä: 29. lokakuuta 1997 Yhdysvalloissa ja 2. helmikuuta 1998 Japanissa ja Euroopassa

Kehittäjä: EA Canada

7. Pac-Man

Pac-Man peli

Pac-Man on klassikko, joka ansaitsee paikkansa jokaisen pelilistalla. Seitsemäntenä listallamme, se tarjoaa yksinkertaista mutta koukuttavaa viihdettä: pelaajan täytyy ohjata ikoninen keltainen hahmo sokkeloisissa labyrinteissä samalla vältellen haamuja. Pelin loistava suunnittelu ja sen tarjoama jännitys tekevät siitä aikaa kestävän suosikin, joka on viihdyttänyt sukupolvia. Pelattavuus on intuitiivista ja välitöntä, tarjoten haasteita ja iloa jokaiselle pelaajatasolle. Pac-Man ei ole vain peli, vaan kulttuurinen ikoni ja pelimaailman kulmakivi. Se on osoitus siitä, kuinka suureksi ilmiöksi yksinkertainen konsepti voi kasvaa.

Julkaisupäivä: 22. toukokuuta 1980

Kehittäjä: Namco

8. The Legend of Zelda: The Minish Cap

The Legend of Zelda The Minish Cap

“The Legend of Zelda: The Minish Cap” on seikkailupeli, joka vie pelaajan Linkin saappaisiin taas kerran. Asetettuna kahdeksanneksi listallamme, peli säilyttää sarjan perinteisen tutkimisen ja pulmanratkaisun ilon, tuoden samalla uuden käänteen kutistumisen muodossa, joka mahdollistaa pääsyn uusiin alueisiin ja antaa uuden perspektiivin Hyrulen kuningaskuntaan. Peli on täynnä luovia vihollisia, innovatiivisia pulmia ja viehättävää tarinankerrontaa, joka pitää pelaajan kiinnostuksen yllä alusta loppuun. Visuaalisesti peli on värikäs ja yksityiskohtainen, ja sen musiikki on mieleenpainuvaa, mikä tekee kokemuksesta vieläkin palkitsevamman.

Julkaisupäivä: 4. marraskuuta 2004 (Japani)

Kehittäjä: Capcom

Konsolit: Game Boy Advance, saatavilla myös Nintendo 3DS:n Virtual Console -palvelussa.

9.The Legend of Zelda: Ocarina of Time

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

“The Legend of Zelda: Ocarina of Time” on mestariteos, joka asettaa pelaajan legendaarisen Linkin rooliin Hyrulen maailmassa. Yhdeksäntenä listallamme, tämä peli mullisti 3D-seikkailupelit tarjoamalla avaran maailman, joka oli täynnä syvällistä tutkimista, mieleenpainuvia hahmoja ja monimutkaisia pulmia. Aikamatkustuselementit ja musiikin vaikutus pelin tapahtumiin ovat innovatiivisia piirteitä, jotka tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen. Pelin syvällinen tarina, unohtumaton musiikki ja intuitiivinen pelattavuus ovat tehneet siitä yhden kaikkien aikojen arvostetuimmista peleistä.

Julkaisupäivä: 21. marraskuuta 1998

Kehittäjä: Nintendo EAD

Konsolit: Nintendo 64, myöhemmin saatavilla myös Nintendo GameCube, iQue Player, Wii:n Virtual Console, ja Nintendo 3DS.

10. Sonic The Hedgehog 2 (1992)

Sonic The Hedgehog 2 (1992)

Sonic The Hedgehog 2 on dynaaminen ja vauhdikas tasohyppelypeli, joka sijoittuu listamme kymmenenteen sijaan. Tässä pelissä Sonicin rinnalle astuu hänen ystävänsä Tails, tuoden lisäulottuvuuden pelikokemukseen. Pelin nopeatempoinen pelattavuus, haastavat tasot ja innovatiivinen yhteistyöpelimuoto tekevät siitä klassikon. Erinomaiset grafiikat ja tarttuva musiikki lisäävät pelin vetovoimaa, ja sen useat erilaiset ympäristöt pitävät pelaajien kiinnostuksen yllä koko pelin ajan. “Sonic The Hedgehog 2” on ikoninen peli, joka muistetaan sen tuoman innovaation ja hauskuuden ansiosta.

Julkaisupäivä: 21. marraskuuta 1992

Kehittäjä: Sega

Konsolit: Alun perin Sega Genesis / Mega Drive, myöhemmin saatavilla muun muassa Sega Saturn, GameCube, PlayStation 2, Xbox, ja Nintendo Switch.

11. Goldeneye 007 (1997)

Goldeneye 007 (1997)

Goldeneye 007 on virstanpylväs ensimmäisen persoonan ammuntapelien genressä ja ansaitusti sijalla 11 listallamme. Tämä peli toi mukanaan mullistavan pelikokemuksen, yhdistäen jännittävän tarinan ja monipuolisen moninpelin. Sen tehtävät perustuivat samannimiseen James Bond -elokuvaan, ja ne tarjosivat pelaajille syvällisen ja immersiivisen kokemuksen. Erityisesti sen moninpelitila, jossa pelaajat saattoivat kohdata toisensa erilaisissa ympäristöissä, oli edelläkävijä ja määritteli tulevaisuuden räiskintäpelit. “Goldeneye 007” tunnetaan sen vallankumouksellisesta lähestymistavasta pelisuunnitteluun ja sen pysyvästä vaikutuksesta videopelikulttuuriin.

Julkaisupäivä: 25. elokuuta 1997

Kehittäjä: Rare

Konsolit: Alun perin Nintendo 64, myöhemmin saatavilla Nintendo Wii:n ja Wii U:n Virtual Console -palvelussa.

12. Tetris (1984)

Tetris (1984)

Tämä vuoden 1984 pulmapeli on ajaton klassikko, joka yhdistää yksinkertaisen konseptin haastavaan ja koukuttavaan pelimekaniikkaan. Sijoittuen 12. sijalle listallamme, se tarjoaa loputtoman viihdykkeen geometristen palikoiden pudottelulla ja rivien täydentämisellä. Pelin nerokkuus piilee sen kyvyssä olla sekä helppo oppia että vaikea hallita, tarjoten jatkuvasti kasvavaa haastetta pelaajilleen. Sen monipuolisuus eri alustoilla ja sukupolvien yli kestävä suosio tekevät siitä pelihistorian merkkipaalun.

Julkaisupäivä: 6. kesäkuuta 1984

Kehittäjä: Alexey Pajitnov

Konsolit: Saatavilla laajasti eri alustoilla, mukaan lukien PC, Game Boy, NES, ja monet muut pelikonsolit ja mobiililaitteet.

13. Final Fantasy VII (1997)

Final Fantasy VII (1997)

Vuoden 1997 roolipeli on merkittävä teos, joka nostaa pelaajan syvälle rikkaaseen ja emotionaaliseen tarinaan. Sijalla 13 listallamme, se tarjoaa syvällisen juonen, unohtumattomat hahmot ja innovatiivisen taistelujärjestelmän. Tämä peli on tunnettu sen visuaalisesta loistosta ja eeppisestä musiikista, jotka molemmat asettavat sen aikakautensa huipulle. Se ei ainoastaan määritellyt roolipeligenreä uudelleen, vaan loi kokonaisen sukupolven pelaajille ikonisia muistoja ja kokemuksia.

Julkaisupäivä: 31. tammikuuta 1997

Kehittäjä: Square (nykyään Square Enix)

Konsolit: Alun perin PlayStation, myöhemmin saatavilla PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Windows, iOS, Android, Xbox One ja Nintendo Switch.

14. Metal Gear Solid (1999)

Metal Gear Solid (1999)

Metal Gear Solid on innovatiivinen yhdistelmä hiiviskelyä, toimintaa ja monimutkaista tarinankerrontaa. Listamme 14. sijalla, tämä peli vie pelaajan syvälle soluttautumistehtäviin, joissa älykkyys ja hienovaraisuus ovat avainasemassa. Sen pelimekaniikka, joka keskittyy piiloutumiseen ja strategiaan, erottaa sen muista toimintapeleistä. Syvällinen juoni ja vakuuttava hahmojen kehitys ovat luoneet pelin ympärille vahvan fanikunnan. Audiovisuaaliset elementit ja huolellisesti suunniteltu pelimaailma tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan.

Julkaisupäivä: 3. syyskuuta 1998

Kehittäjä: Konami Computer Entertainment Japan

Konsolit: Alun perin PlayStation, myöhemmin saatavilla PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable ja PlayStation Vita.

15. Tony Hawk’s Pro Skater 2 (2000)

Tony Hawk’s Pro Skater 2 (2000)

Tony Hawk’s Pro Skater 2 on lumilautailupeli, joka yhdistää vauhdin, taidon ja luovuuden. Sijoittuen 15. sijalle listallamme, tämä peli antaa pelaajille mahdollisuuden kokea ammattilaisrullalautailijan elämää ja haasteita. Sen intuitiivinen ohjausjärjestelmä, laaja valikoima temppuja ja kustomointivaihtoehtoja, sekä hienosti suunnitellut skeittipuistot tekevät pelistä sekä haastavan että palkitsevan. Pelin energinen soundtrack ja realistinen grafiikka vahvistavat aidon rullalautailukokemuksen tunnetta.

Julkaisupäivä: 20. syyskuuta 2000

Kehittäjä: Neversoft

16. Super Mario Galaxy (2007)

Super Mario Galaxy (2007)

Super Mario Galaxy on upea seikkailupeli, joka vie Mario-hahmon avaruuteen tarjoamaan pelaajille ainutlaatuisen ja innovatiivisen pelikokemuksen. Listamme 16. sijalla, peli yhdistää perinteisen Mario-pelien hauskuuden uusiin, mielikuvituksellisiin ympäristöihin ja painovoiman leikkisään käyttöön. Sen monipuoliset tasot, erinomainen pelattavuus ja visuaalisesti lumoava design tekevät siitä yhden sarjan parhaista peleistä. Pelin musiikki ja äänitehosteet ovat erityisen mieleenpainuvia, lisäten pelikokemuksen syvyyttä ja iloa.

Julkaisupäivä: 1. marraskuuta 2007

Kehittäjä: Nintendo EAD Tokyo

17. Street Fighter II: The World Warrior (1992)

Street Fighter II: The World Warrior (1992)

Street Fighter II on taistelupelien klassikko, joka mullisti genren ja on ansaitusti sijalla 17 listallamme. Tämä peli toi mukanaan monipuolisen hahmokaartin, kunkin omilla erikoisliikkeillään ja taistelutyyleillään, tarjoten pelaajille ennenkokematonta syvyyttä ja monipuolisuutta. Sen nopeatempoiset ottelut, tekninen pelattavuus ja kilpailuhenkinen moninpeli tekivät siitä aikansa suosikin. Pelin vaikutus taistelupelien maailmassa on ollut valtava, ja se jatkaa innostamista ja viihdyttämistä vielä vuosikymmeniä julkaisunsa jälkeen.

Julkaisupäivä: 6. helmikuuta 1991

Kehittäjä: Capcom

18. Space Invaders (1978)

Space Invaders (1978)

Space Invaders on ikoninen ammuntapeli, joka sijoittuu 18. sijalle listallamme ja on aikansa pelikulttuurin merkkipaalu. Tämä peli on yksinkertainen mutta kiehtova, haastaen pelaajat puolustamaan Maata ulkoavaruuden hyökkääjiltä. Sen yksinkertainen mutta addiktoiva pelimekaniikka, jossa pelaajat ampuvat aaltoittain lähestyviä vihollisalustoja, oli aikansa teknologinen innovaatio. Pelin minimalistinen grafiikka ja tunnistettava äänimaailma loivat perustan monille tuleville videopeleille. Space Invaders on ehdottomasti yksi videopelien historian merkittävimmistä teoksista, joka edelleen inspiroi ja viihdyttää pelaajia ympäri maailmaa.

Julkaisupäivä: Kesäkuu 1978

Kehittäjä: Taito Corporation

19. Gran Turismo (1997)

Gran Turismo on autoilusimulaattori, joka toi mukanaan mullistavan tarkkuuden ja realismin autokilpailupeleihin. Sijoittuen 19. sijalle listallamme, tämä peli tarjoaa pelaajille ennennäkemättömän autokokemusten kirjon, aina auton hienosäädöstä ratojen monipuolisuuteen. Sen tarkka ajofysiikka, yksityiskohtainen grafiikka ja laaja valikoima ajoneuvoja loivat standardin tuleville kilpa-ajopeleille. Pelin syvyys ja haaste autokilpailujen maailmassa tarjoavat sekä rentoa ajanvietettä että syvällistä kilpa-ajokokemusta.

Julkaisupäivä: 23. joulukuuta 1997

Kehittäjä: Polys Entertainment (nykyisin Polyphony Digital)

20. Donkey Kong Country (1994)

Donkey Kong Country (1994)

Donkey Kong Country on tasohyppelypeli, joka yhdistää viehättävän grafiikan, tarttuvan musiikin ja haastavan pelattavuuden. Sijoittuen 20. sijalle listallamme, tämä peli vie pelaajat seikkailuun Donkey Kongin ja hänen ystävänsä Diddyn kanssa läpi monipuolisten ja yksityiskohtaisesti suunniteltujen tasojen. Pelissä yhdistyvät innovatiivinen suunnittelu ja klassinen pelattavuus, tehden siitä yhden 1990-luvun merkittävimmistä peleistä. Sen visuaalinen tyyli ja tekniset innovaatiot asettivat uuden standardin tasohyppelypelien graafiselle toteutukselle.

Julkaisupäivä: 21. marraskuuta 1994

Kehittäjä: Rare

21. Duck Hunt (1984)

Duck Hunt (1984)

Duck Hunt on klassinen ammuntapeli, joka tarjoaa yksinkertaisen mutta viihdyttävän pelikokemuksen. Listamme 21. sijalla, tämä peli toi kotikonsolien omistajille ainutlaatuisen mahdollisuuden käyttää valoaseita virtuaalisten ankkojen metsästyksessä. Sen intuitiivinen pelattavuus, yhdistettynä mieleenpainuvaan ääniraitaan ja sarjakuvamaisiin grafiikoihin, teki siitä yhden NES-konsolin suosituimmista peleistä. “Duck Hunt” on edelleen muistettu sen innovatiivisuudesta ja siitä, kuinka se toi uudenlaisen interaktiivisuuden videopelien maailmaan.

Julkaisupäivä: 21. huhtikuuta 1984

Kehittäjä: Nintendo Research & Development 1

22. Chrono Trigger (1995)

Chrono Trigger (1995)

Chrono Trigger on roolipeli, joka on tunnettu syvällisestä tarinastaan, unohtumattomista hahmoistaan ja innovatiivisesta taistelujärjestelmästään. Sijalla 22 listallamme, tämä peli vie pelaajat aikamatkalle läpi eri aikakausien, tarjoten monipuolisen ja mukaansatempaavan kokemuksen. Sen ainutlaatuinen aikamatkustuselementti yhdistettynä monipuoliseen juoneen tekee siitä yhden genrensä ikimuistoisimmista teoksista. Pelin visuaalinen ja äänellinen toteutus ovat myös huippuluokkaa, ja ne vahvistavat sen asemaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista roolipeleistä.

Julkaisupäivä: 11. maaliskuuta 1995

Kehittäjä: Square

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit