23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Orpo: Keväällä hallitus tekee myös päätöksiä verojen korotuksista

UutisetOrpo: Keväällä hallitus tekee myös päätöksiä verojen korotuksista

Pääministeri Petteri Orpo Kansallinen Kokoomus -puolueesta (NCP) ilmoitti, että hallitus tekee keväällä päätöksiä sekä menojen leikkauksista että veronkorotuksista.

Vaikka hallitusohjelmassa todetaan, että hallituksen tulisi välttää politiikkatoimia, jotka nostaisivat Suomen kokonaisverotaakkaa, Orpo välitti tiistaina Helsingin Sanomille, että hallituksella on sekä joustavuutta että tarvetta toteuttaa veronkorotuksia.

Haastattelussa hän tunnusti tarpeen tarkastella tulojen puolta, erityisesti veroja, viitaten siihen, että tietyt verot on väistämättä korotettava.

Hän korosti, että valtiovarainministeriö on julkaissut ennusteita, jotka osoittavat, että ilman hallituksen toimenpiteitä kokonaisverokertymä on odotettavissa laskevan vaalikauden aikana. Hallituksen sisäpiiristä on ehdotettu lehden mukaan, että yhtenä harkittavana strategiana on alennettujen arvonlisäverokantojen korottaminen.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (PS) on johdonmukaisesti korostanut hallituksen velvollisuutta toteuttaa merkittäviä lisäleikkauksia menoihin muun muassa välttääkseen EU:n liiallisen velkaantumisen menettelyn käynnistymisen. Hän ja valtiovarainministeriö arvioivat, että näiden välttämättömien leikkausten suuruus on noin kolme miljardia euroa.

Orpo totesi: “En halua, että Suomi joutuu tuohon tilanteeseen. Koko EU-jäsenyytensä ajan Suomi on vaatinut, että muut maat hoitavat taloutensa kunnolla ja noudattavat sääntöjä. Ajatus siitä, että emme itse tekisi niin, on minulle mahdoton.”

Vaikka pääministeri pidättäytyi arvioimasta tarvittavien kustannussäästöjen laajuutta, hän myönsi, että arviointi perustuu valtiovarainministeriön esittämiin tietoihin.

“Tarvitsemme selvän luvun, joka toimii perustanamme. Säästötoimenpiteiden kriteerit asetetaan sen mukaisesti. Tulemme näkemään, kuinka ankara todellisuus on,” hän kommentoi.

Jos hallitus ehdottaa sopeutustoimia, joiden arvo on kolme miljardia euroa, se käytännössä merkitsisi, että hallitusohjelmassa esitettyjen sopeutustoimien määrä on kaksinkertaistunut.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit