11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Mitä tarkoittaa lol?

KysymyksiäMitä tarkoittaa lol?

Lol tarkoittaa “nauraa ääneen” tai “laugh out loud” englanniksi. Se on yleinen lyhenne, jota käytetään yleensä internetin keskusteluissa ja tekstiviesteissä osoittamaan huvittuneisuutta tai iloa. Termi “lol” alkoi yleistyä 1980-luvulla, ja se liittyy internetin ja online-viestinnän varhaiseen kehitykseen. Se on yksi ensimmäisistä ja suosituimmista internet-ajan lyhenteistä ja slangisanoista, ja sitä käytetään edelleen laajasti eri kielissä ja kulttuureissa.

Kuinka käyttää lol

Tässä on ohjeita siitä, kuinka käyttää lyhennettä lol viestinnässä:

 • Viestinnän keventäminen: Käytä lol keventämään viestisi sävyä tai osoittamaan, että olet huvittunut jostakin, mitä juuri mainitsit tai mitä sinulle kerrottiin.
 • Reaktiona huumoriin: Jos joku sanoo tai kirjoittaa jotain hauskaa, voit vastata lol ilmaistaksesi, että löysit kommentin hauskaksi.
 • Ironian tai sarkasmin merkkinä: Joskus lol voidaan lisätä lauseen loppuun osoittamaan ironiaa tai sarkasmia, varsinkin jos konteksti ei ole selvästi huvittava.
 • Yleinen vastaus: Lol voi toimia myös yleisenä vastauksena, kun et keksi muuta sanottavaa tai haluat osoittaa, että olet lukenut viestin, mutta sinulla ei ole paljon lisättävää keskusteluun.
 • Sosiaalinen merkki: Käytä lol osoittamaan sosiaalista yhteyttä ja ymmärrystä, erityisesti ryhmäkeskusteluissa, jossa monet ihmiset jakavat vitsejä tai hauskoja tarinoita.

Milloin käyttää lol

Lyhennettä lol voi käyttää monenlaisissa tilanteissa, yleensä viestintää keventämään tai huumoria korostamaan. Tässä muutama esimerkki:

 • Kun haluat näyttää, että pidät jotakin hauskaa tai olet huvittunut, voit vastata viestiin tai kommenttiin yksinkertaisesti lol.
 • Jos ystäväsi kertoo sinulle nolostuttavan mutta hauskan tarinan, voit käyttää lol ilmaisemaan, että tarina sai sinut nauramaan.
 • Lol voi olla sopiva lisä viestiin, jossa kerrot omasta kömmähdyksestäsi tai mokastasi, näin osoitat, että suhtaudut tilanteeseen huumorilla: “Kaaduin portaissa tänään työpaikalla… lol”.
 • Voit myös käyttää lol lopettaaksesi keskustelun kevyesti, kun et keksi muuta sanottavaa tai haluat vastata viestiin, johon ei oikeastaan ole vastausta: “Enpä tiedä mitä muuta sanoa… lol”.

LOL esimerkkejä

Tässä muutamia käytännön esimerkkejä siitä, miten “lol” voidaan sisällyttää viesteihin:

1. Kun vastaat huvittavaan tarinaan:

Ei voi olla totta, että unohdit avaimet autoon taas! Lol.

2. Kun jaat oman kömmähdyksesi: 

Menin vahingossa väärään kokoukseen ja huomasin sen vasta 10 minuutin jälkeen. Lol.

3. Kun haluat keventää keskustelua:

Onpas ollut pitkä päivä… Onneksi huomenna on perjantai. Lol.

4. Ironisessa sävyssä:

Juuri kun luulin, että päivä ei voisi mennä huonommin, satoi räntää. Lol.

5. Ystävällisenä vastauksena:

Kiitos, että kerroit minulle tästä! Lol, pitää kokeilla itsekin.

Mitä muuta lol voi tarkoittaa?

Vaikka LOL tunnetaan yleisimmin lyhenteenä sanoista “laugh out loud” eli “nauraa ääneen”, se voi tarkoittaa muitakin asioita eri konteksteissa:

 1. Lots of Love: Toisinaan LOL voidaan tulkita tarkoittavan “lots of love” eli “paljon rakkautta”. Tätä käytetään yleensä henkilökohtaisemmissa viesteissä ilmaisemaan lämpimiä tunteita tai kiintymystä, vaikkakin tämä käyttötapa on harvinaisempi.
 2. Little Old Lady: Joissakin erityistapauksissa, kuten terveydenhuollossa tai tietyissä huumorintajuisissa yhteyksissä, LOL voi viitata “little old lady” eli “pieneen vanhaan naiseen”. Tämä on kuitenkin hyvin erikoistunut ja harvinainen käyttö.
 3. League of Legends: Videopelien kontekstissa LOL voidaan ymmärtää viittaavan suosittuun moninpeliin “League of Legends”. Tässä tapauksessa se on pelin lyhenne eikä liity nauramiseen.
 4. Live Out Loud: Joissakin inspiraatioon ja elämäntapaan liittyvissä yhteyksissä LOL voi tarkoittaa “live out loud” eli “elä äänekkäästi”, mikä rohkaisee ihmisiä elämään täysillä ja ilmaisemaan itseään rohkeasti.

LOL:n muunnelmat

Tässä on 2 muunnelma lol:

LMAO/LMFAO

LMAO tarkoittaa laughing my ass off ja LMFAO tarkoittaa laughing my fucking ass off. Molemmat ilmaisut ovat voimakkaampia versioita lyhenteestä LOL, ja niitä käytetään ilmaisemaan erittäin voimakasta naurua tai huvittuneisuutta. LMAO on hieman lievempi muoto, kun taas LMFAO lisää sanaan fucking tehostaakseen ilmaisua ja korostaakseen vielä suurempaa huvittuneisuutta. Molemmat lyhenteet ovat suosittuja erityisesti nuorten keskuudessa ja yleisiä sosiaalisen median alustoilla ja tekstiviesteissä. Ne tarjoavat keinoja ilmaista huumoria ja reaktioita tehokkaasti digitaalisessa viestinnässä.

ROFL

ROFL on lyhenne sanoista rolling on the floor laughing, mikä suomeksi tarkoittaa kieriskelen lattialla naurusta. Tämä ilmaisu käytetään kuvaamaan tilannetta, jossa jokin on niin hauskaa, että henkilö kuvainnollisesti kierii lattialla nauraen. Se on vielä voimakkaampi ilmaus kuin LOL (nauraa ääneen) tai LMAO (nauraa kippurassa), ja sitä käytetään osoittamaan, että jokin on äärimmäisen huvittavaa. ROFL on yleinen lyhenne internetin keskusteluissa ja viesteissä, ja se on suosittu tapa ilmaista suurta huvittuneisuutta digitaalisessa viestinnässä.

Lue myös:

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit