0.9 C
Helsinki
Thursday, April 18, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Mikä puhelin kestää pisimpään? Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max vs OnePlus 12 vs Pixel 8 Pro

UutisetMikä puhelin kestää pisimpään? Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max vs OnePlus 12 vs Pixel 8 Pro

Kaikki riippuu niiden piirien tehokkuudesta

Mikä uskomaton kausi onkaan ollut lippulaivapuhelinten kilpailussa. Se alkaa alkusyksystä julkaisuilla, kuten iPhone 15 Pro Max ja Pixel 8 Pro, ja jatkuu uuteen vuoteen Galaxy S24 Ultra ja OnePlus 12 kanssa. Nyt, kun kaikki suuret puhelinvalmistajat ovat julkaisseet lippulaivamallinsa, voimme kunnolla testata niitä selvittääksemme, mikä niistä voi kivuta kärkeen parhaan puhelimen akunkestävyydessä.

Saadakseen paikan, näiden lippulaivojen on ylitettävä 10 tuntia akunkestoa, joka on useimpien puhelimien keskiarvo omassa mukautetussa akkukestotestissämme. Miten testaamme älypuhelimien akunkestoa? Tämä tehdään käyttämällä valomittaria niiden näyttöjen kalibroimiseen 150 nittiin, sitten ajetaan skripti, joka simuloii verkkoselailua 5G-mobiiliyhteyden yli. Tätä jatketaan, kunnes niiden akut tyhjenevät.

Akun keston parantaminen on tyypillisesti ollut iteratiivista, yleensä voittaen edeltäjänsä tunnilla. Kuitenkin tämä valmistuvien luokka otti suurempia harppauksia työntääkseen pidemmälle tuon yhden tunnin akunkeston parannuksen. Tässä Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max vs OnePlus 12 vs Pixel 8 Pro akunkeston taistelussa keskitymme siihen, kuinka kauan ne kestävät lopulta kruunataksemme voittajan — mukaan lukien kuinka nopeasti ne latautuvat.

Lippulaivapuhelimen akunkestoa testattu

PuhelinAkun kokoAkkutestin tulos (Tunnit Minuutit)
OnePlus 125,400 mAh17:41
Galaxy S24 Ultra5,000 mAh16:45
iPhone 15 Pro Max4,422 mAh14:02
Pixel 8 Pro5,050 mAh10:03

Aloitetaan lyhyimmällä akunkestolla, Pixel 8 Pro on viimeisellä sijalla ajalla 10 tuntia ja 3 minuuttia. Teknisesti sillä on kolmanneksi suurin akkukapasiteetti, mutta vaikuttaa siltä, että Tensor G3 on joukon vähiten tehokas. Vaikka se tarjoaa lyhimmän akunkeston tässä lippulaivaryhmässä, se on silti parannus edeltäjänsä alle 8 tunnin (7 tuntia ja 55 minuuttia) kestoon. Kun tarkastelemme sitä tästä näkökulmasta, se on silti merkittävä parannus Googlelle.

iPhone 15 Pro Max, saavuttaen 14 tuntia ja 2 minuuttia benchmark-testissämme. Applen uusin piiri, A17 Pro, saavuttaa huomattavia voittoja prosessointiosastolla, mikä myös edistää puhelimen parantunutta akunkestoa. Aiempi iPhone 14 Pro Max saavutti ajan 13 tuntia ja 39 minuuttia ennen kuin antoi periksi.

Toiseksi tässä akunkeston mittelössä päätyy Galaxy S24 Ultra ja sen tuhti 5,000 mAh akku. Vaikuttavaa tässä on, että akun kapasiteetti ei ole yhtä suuri kuin Pixel 8 Prolla, mikä tarkoittaa, että sen kestävyys on sen piirisarjan — Snapdragon 8 Gen 3 — erinomaisen tehokkuuden ansiota, johtaen aikaan 16 tuntia ja 45 minuuttia. Samsungin uusin lippulaiva päihittää helposti iPhone 15 Pro Maxin melkein kolmella täydellä tunnilla, samoin kuin edeltäjänsä yli 3,5 tunnilla.

Samsung Galaxy S24 Ultra
(Kuva:Future)

Qualcomm ansaitsee kiitoksensa, koska sen Snapdragon 8 Gen 3 vie kärkivoittajamme uusiin korkeuksiin. OnePlus 12 on yksimielinen mestari tässä akunkestotestissä uskomattomalla ajalla 17 tuntia ja 41 minuuttia.

Toki voisimme kiittää sen 5,400 mAh akkua sen extra pitkästä kestosta, mutta suuri osa on ansiota siitä, kuinka paljon tehokkaampi Snapdragon 8 Gen 3 on verrattuna muihin piirisarjoihin. Vielä merkittävämpää on, että OnePlus 12 voittaa edeltäjänsä OnePlus 11:n noin 4,5 tunnilla, mikä kertoo paljon tämän kerran akunkeston harppauksesta.

Jos asiat pysyvät kurssillaan, saatamme hyvin nähdä seuraavan erän parhaita puhelimia lähestyvän 20 tunnin rajaa akkutestissämme. Vaikka tämän päivän puhelimien taustalla oleva akkutekniikka ei ole nähnyt valtavaa muutosta, monet täällä näkemämme parannukset johtuvat näiden piirien optimoinneista.

Lippulaivapuhelimen akun latausta testattu

PuhelinLatausprosentti (15 min)Latausprosentti (30 min)
OnePlus 1260%100%
Galaxy S24 Ultra39%71%
iPhone 15 Pro Max20%41%
Pixel 8 Pro29%59%

Enemmän polttoainetta tankissa on epäilemättä hyödyllistä, mutta niin on myös nopeasti latautuvan puhelimen omistaminen. Onneksi monet lippulaivat käyttävät omaa nopean latauksen teknologiaansa saadakseen akkukapasiteettinsa kunnolliselle tasolle lyhyessä latauksessa.

Vaikka monet olivat iloisia nähdessään Applen ottavan käyttöön USB-C:n, iPhone 15 Pro Max kestää silti kauan latautua. Itse asiassa se saavuttaa 41% 30 minuutin latauksella. Tämä johtuu sen hitaammasta 20W:n langallisesta latausnopeudesta, joka on jäätävää lippulaivamaailmassa. Tämän uusimman mallin parannukset herättävät kysymyksen: Ostaisitko iPhone 13 Pro vuonna 2024? Sen edellisen sukupolven laitteet tarjoavat edelleen merkittävää arvoa, varsinkin kun otetaan huomioon teknologian nopea kehitys ja uusien mallien julkaisutahti.

Seuraavana latauslistalla on Google Pixel 8 Pro, joka saavuttaa paremman kapasiteetin 59% 30 minuutin latauksella. Ei lainkaan huono, kun otetaan huomioon, että siitä hyötyy hieman nopeampi 30W:n langallinen latausnopeus.

Iphone 15 Pro Max Google Pixel 8
(Kuva: Future)

Aivan kuten aiemmin, Galaxy S24 Ultra vie kakkossijan akun lataustestissämme saavuttaen kunnioitettavan 71% 30 minuutissa. Se saavuttaa tämän nopeamman 45W:n langallisen latausnopeuden ansiosta, ja tämä on pysynyt muuttumattomana edeltäjäänsä nähden. Jos aika on kortilla, pidämme sen 39% lataustasoa 15 minuutin latauksella kunnioitettavana, kun tarvitsee täydentää.

Ja lopuksi on OnePlus 12 sen järjettömällä 80W:n langallisella latauksella, joka täyttää puhelimen 100%:iin 30 minuutissa. Se murskaa kaikki muut lippulaivat täällä, mutta yhtä vaikuttavaa on sen lataustaso 60% 15 minuutin latauksella. OnePlus tekee ehdottomasti akusta ja latauksesta etusijansa, sillä muut viimeaikaiset julkaisut, kuten OnePlus Open ja 12R, saavuttavat myös vaikuttavia tuloksia.

OnePlus ansaitsee myös tunnustusta siitä, että se on yksi harvoista puhelinvalmistajista, jotka sisältävät latausadapterin puhelimiensa mukana. Esimerkiksi OnePlus 12 toimitetaan 80W:n latausadapterin kanssa — kun taas muiden puhelimien kohdalla sinun on ostettava ne erikseen.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit