0.2 C
Helsinki
Wednesday, February 21, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Kilpailija ilmestyy Suomen valtion omistamalle rautatieyhtiölle VR:lle

UutisetKilpailija ilmestyy Suomen valtion omistamalle rautatieyhtiölle VR:lle

Suomen Lähijunat on hankkinut 11 lähijunaa valtion omistamalta rautatieyhtiö VR:ltä, merkaten ensimmäistä kertaa, kun yksityinen yritys omistaa ja operoi matkustajajunapalveluita Suomessa. Yhtiö perustettiin viime vuonna tarjoamaan säännöllisiä rautatiepalveluita kahdelle miljoonalle suomalaiselle.

Yhtiö aikoo aloittaa lähijunapalvelut suurissa kaupunkialueilla ja alueelliset palvelut, jotka yhdistävät kunnallisia keskuksia toisiinsa, arvioiden palveluiden alkavan vuonna 2025. Mahdolliset palvelualueet sisältävät Imatran, Jyväskylän, Kouvolan, Kuopion, Mikkelin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vaasan.

Suunnitelman mukaan lähijunapalveluita tarjottaisiin noin 30 minuutin välein ja alueellisia palveluita noin kahden tunnin välein.

“Meillä on Suomessa paljon kunnostettavia asemia. Tarvitsemme myös täysin uusia asemia. Nämä toimenpiteet mahdollistavat rautatiepalveluverkon laajentamisen hyvin edullisesti suomalaisille,” totesi Suomen Lähijunien varatoimitusjohtaja Jaakko Mustakallio torstaina Helsingin Sanomien uutiskonferenssissa.

Markkinoille tulo on mahdollistunut matkustajajunapalveluiden sääntelyn purkamisen myötä.

Valtiolta hankitut junat modernisoidaan ennen palveluiden aloittamista vastaamaan nykyisiä saavutettavuus- ja teknisiä standardeja, Suomen Lähijunien mukaan. Toimitusjohtaja Antero Alku paljasti torstaina, että modernisointikustannukset ovat korkeammat kuin alun perin ilmoittamaton hankintahinta.

“Käytännössä puremme junat täysin ja rakennamme kaiken uudestaan. Tuomme mukaan uutta teknologiaa,” hän sanoi.

Junat varustetaan esimerkiksi ilmastoinnilla, latauspisteillä, esteettömyysvälineillä ja myyntiautomaateilla. Yhtiö on ilmoittanut aikovansa hankkia tulevaisuudessa lisää junia, huomauttaen, että junapalveluiden käytön lisääminen kaupunkialueilla on avainasemassa liikenteen päästöjen vähentämisessä.

“VR:n vanhat junat ovat yksi vaihtoehto, toinen on uudet junat. Myös junien leasing on vaihtoehto,” tiivisti Alku.

Mustakallio muistutti, että sopivan kokoisten, Suomen kapeammille, 1 524 millimetrin levyisille rautatieverkoille soveltuvien junien tarjonta on rajallinen.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit