23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kansallinen Kokoomus palaa kärkeen YLE:n gallupissa

UutisetKansallinen Kokoomus palaa kärkeen YLE:n gallupissa

Kansallinen Kokoomus on palannut Suomen suosituimmaksi poliittiseksi puolueeksi tuoreimman YLEn mielipidemittauksen mukaan. Puolueen suosio on noussut 2,4 prosenttiyksiköllä 22,6 prosenttiin viime kuukauden aikana, antaen puolueelle 0,3 pisteen edun suurimpaan oppositiopuolueeseen, Sosiaalidemokraatteihin verrattuna. Sosiaalidemokraattien kannatus laski 1,2 pistettä 22,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten suosio jatkaa laskuaan, pysyen 17,3 prosentissa. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoi YLElle, että Kansallinen Kokoomus on tällä hetkellä voittamassa kannatusta muiden hallituspuolueiden tukijoilta sekä ihmisiltä, jotka olivat epävarmoja mieltymyksistään edellisessä mittauksessa. “Kansallinen Kokoomus on voittanut takaisin ydin kannattajansa. Monet heistä olivat sivussa edellisessä mittauksessa. Perussuomalaiset menettävät yhä enemmän kannatusta Kansalliselle Kokoomukselle,” hän sanoi julkiselle yleisradiolle torstaina. “Myös RKP:n lasku on osittain seurausta kannatuksen menettämisestä Kansalliselle Kokoomukselle.”

Sosiaalidemokraattinen Puolue menettää kannattajia sekä sivuille että Vihreälle liitolle.

Kansallinen Kokoomus ja Sosiaalidemokraatit ovat kilpailleet kärkisijasta mielipidemittauksessa huhtikuussa järjestettyjen eduskuntavaalien jälkeen. Ne olivat suosituimmat puolueet koko viime kuun ajan, eikä yksikään puolue ole kärsinyt merkittävästi itärajan viimeaikaisista tapahtumista tai sitä seuranneesta poliittisesta ja julkisesta keskustelusta.

“Eduskunnassa on laaja yksimielisyys itärajan toimenpiteistä. Mikään puolue ei voi erottautua muista ottamalla erilaisen kannan [asiaan],” sanoi Turja.

Muissa kehityksissä sekä Keskusta että Vasemmistoliitto rekisteröivät 0,1 pisteen nousun kannatuksessa, edellinen nousten 10,5 prosenttiin ja jälkimmäinen 8,6 prosenttiin. Vihreiden liiton kannatus laski 0,3 pistettä 8,4 prosenttiin. Kristillisdemokraattien kannatus kasvoi 0,2 pistettä nousten 3,6 prosenttiin, kun taas RKP laski 4,2 prosentista 3,5 prosenttiin ja Liike Nyt 2,2 prosentista 1,9 prosenttiin.

RKP on tällä hetkellä alhaisimmalla mielipidemittaus tasollaan tammikuusta 2019 lähtien YLEn mukaan. Hallituspuolue menetti kannattajia sekä sivuille että Kansalliselle Kokoomukselle.

“Koko mielipidemittausjakso oli erityisen tasainen RKP:lle,” tiivisti Turja.

Taloustutkimus haastatteli mielipidemittaukseen 2 535 ihmistä 11.–28. marraskuuta. Noin neljä viidesosaa (1 959) haastatelluista oli halukkaita ja kykeneviä paljastamaan, minkä puolueen he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Mielipidemittauksen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit