23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Itsenäisyyspäivän tervehdys Suomen tasavallan presidentiltä suomalaisille ulkomailla ja ulkosuomalaisille 6. joulukuuta 2023

UutisetItsenäisyyspäivän tervehdys Suomen tasavallan presidentiltä suomalaisille ulkomailla ja ulkosuomalaisille 6. joulukuuta 2023

Hyvät ulkosuomalaiset,

Vietämme Suomen itsenäisyyspäivää nopeasti muuttuvassa maailmassa. Valitettavasti nykyisellään tämä muutos on merkinnyt epävakautta ja konflikteja ympäri maailmaa.

Pienen kansakuntamme menestyksen salaisuus on perustunut luottamukseen. Erimielisyydet on ratkaistu keskustelemalla, ja asioita on hoidettu yhdessä. Kunnioitamme toistemme erilaisia taustoja ja edistämme yhtenäisyyttä arjen teoilla.

Monet teistä, jotka olette muuttaneet maailmalle, olette saattaneet pohtia identiteettiänne elämän eri vaiheissa. Suomalaisuus ei sulje pois kansainvälisyyttä. Samalla tavalla kuin olemme suomalaisia, olemme myös maailmankansalaisia. Kun erilaiset identiteetit elävät rinnakkain, monille suomalaisille yhdistäviä tekijöitä ovat suomen kieli ja suomalaiset tavat.

Kiitän teitä tekemästänne työstä. Te viestitätte suomalaisen identiteetin lippua maailmalla aikana, jolloin yhteistyön ja toistemme ymmärtämisen tarve kasvaa yhä suuremmaksi. Voimme olla ylpeitä siitä, että Suomi on yksi maailman vakaimmista maista. Tehdään siis kaikkemme varmistaaksemme, että tulevaisuudessa vakaus ja yhteistyö voittavat eripuraisuuden.

Toivotan kaikille ulkosuomalaisille ja suomalaisen taustan omaaville rauhallista itsenäisyyspäivää.

Sauli Niinistö

Suomen tasavallan presidentti

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit