11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Helsinki Tarjoaa Ympäristötietoisen, Maksuttoman Joulukuusien Keräys- ja Kierrätyspalvelun

UutisetHelsinki Tarjoaa Ympäristötietoisen, Maksuttoman Joulukuusien Keräys- ja Kierrätyspalvelun

Helsinki jatkaa tänä vuonna ympäristötietoista aloitettaan tarjoamalla ilmaisia joulukuusien kierrätyspalveluita Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) kautta. Asukkaita kannustetaan jättämään kuusensa määrätyille jätteenkeräyspisteille tai viemään ne HSY:n Sortti-asemille. Nämä kuuset, jotka pääosin muutetaan lastuiksi, käytetään olennaisena osana biojätteen kompostointia.

Palvelu, joka kattaa asuinalueet, koulut ja päiväkodit ympäri Helsinkiä ja Kirkkonummea, ei maksa ylimääräistä. On suositeltavaa sijoittaa joulukuuset selkeisiin, esteettömiin paikkoihin jäteastian lähelle. Suurin osa näistä kuusista päätyy Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen käsittelyyn.

HSY:n toiminnanjohtajan Juho Nuutisen mukaan noin 64 000 puuta kierrätettiin viime vuonna, ja tämä luku on pysynyt johdonmukaisena vuosittain. Puita kerätään enimmäkseen tammikuun ja helmikuun alussa, yhtäaikaisesti biojäteastian keräysten kanssa.

Niille, joilla ei ole biojäteastiaa, joulukuuset kerätään sekajätteen kanssa ja muunnetaan kaukolämmöksi ja sähköksi jätteenpolttolaitoksissa.

HSY:n Sortti-asemat hyväksyvät myös yksittäisiä puita kierrätykseen ilman kustannuksia. HSY:n toiminnan koordinaattori Christoph Gareis korostaa, että nämä puut tuottavat yli sata tonnia lastuja, joita käytetään biojätteen kompostoinnissa. Biojätekeräyksen laajentumisen myötä odotetaan kierrätettävän enemmän puita. Hän myös muistuttaa asukkaita poistamaan kaikki koristeet puista ennen hävittämistä.

Mitä tulee keinotekoisiin ja ruukkukuusiin, käyttökelvottomat keinotekoiset kuuset on hävitettävä sekajätteenä, kun taas suuret, helposti irrotettavilla metalliosilla varustetut kuuset voivat mennä metallinkierrätykseen. Ruukkukuuset, joiden suosio on kasvanut viime vuosina, voidaan pitää kasveina tai istuttaa ulos. Jos niitä ei säilytetä, ne voidaan riisua suurimmasta osasta maata ja hävittää biojätteenä tai jättää keräysalueelle.

Lopuksi, pieniä määriä multaa joulukasvien ruukuista voidaan hävittää biojätteenä, ja pienet pöytäkuuset voidaan suoraan kierrättää biojätteessä, kunhan niiden ruukut lajitellaan asianmukaisesti.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit