11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Helsingin kaupunki ilmoittaa palkanmaksuongelmien olevan ratkaistu, mutta päätöksentekijät eivät ole samaa mieltä

KysymyksiäHelsingin kaupunki ilmoittaa palkanmaksuongelmien olevan ratkaistu, mutta päätöksentekijät eivät ole samaa mieltä

Keskiviikkona Helsingin kaupungin viranomaiset vihjasivat, että laajalti keskustellut palkanmaksuongelmat ovat pääosin, elleivät kokonaan, ratkaistu.

“Palkanmaksuongelmat ovat meidän näkökulmastamme menneisyyttä. Virheellisten palkkojen osuus on 1,36 % [maksetuista kokonaispalkoista], mikä on vaikuttavaa ottaen huomioon toimintamme laajuuden. Lähetämme noin 60 000 palkkalaskelmaa kuukausittain,” Anniina Kitula, Helsingin taloushallinnon palveluiden johtaja, raportoi Helsingin Sanomille tiistaina.

Noin 800 kuukausittaisessa palkkalaskelmassa on edelleen epätarkkuuksia.

Lisäksi Kitula arvioi asiakaspalvelun tehokkuutta: puheluiden keskimääräinen odotusaika on 6–8 minuuttia, ja puheluiden takaisinsoittoprosentti on 70.

“Kohtaamme edelleen tilanteita, joissa valitettavasti meidän täytyy periä takaisin ylimääräisiä palkkoja. Tämä on myös kunnan asukkaiden edun mukaista. Käytämme veronmaksajien rahoja,” hän kommentoi sanomalehdelle.

Hän mainitsi myös, että osasto suunnittelee pidentävänsä takaisinmaksuaikaa kahdesta viikosta neljään ja jatkaa tarjoamista työntekijöille mahdollisuutta hakea joustavampia takaisinmaksuehtoja jopa neljän kuukauden ajaksi.

Helsingin Sanomat on äskettäin raportoinut useista nykyisistä ja entisistä kaupungin työntekijöistä, joilta on pyydetty palauttamaan tuhansia euroja, jotka väitetään ylimääräisiksi palkoiksi.

Jotkut ovat esittäneet tapahtumatietoja, jotka todistavat, etteivät he ole koskaan saaneet näitä palkkoja, kun taas monien on ollut erittäin vaikea ymmärtää näiden takaisinmaksuvaatimusten perusteita. Esimerkiksi työtön lähihoitaja on kertonut, että kaupunki ei ole käsitellyt heidän tapaustaan huolimatta lukuisista puheluista ja vastaamattomista takaisinsoittopyynnöistä.

Johanna Laisaari (SDP), Helsingin koulutuksen apulaiskaupunginjohtaja, kommentoi Helsingin Sanomille keskiviikkona, että palkkahuolet eivät ole vielä täysin ohi. “Meillä on vielä asioita tutkittavana.”

Hän korosti, että painopisteen tulisi olla pitkään jatkuneiden, väärin maksettujen palkkojen ongelmien ratkaisemisessa ja lisätuen tarjoamisessa työntekijöille, jotka etsivät selkeyttä takaisinmaksuvaatimuksiinsa.

“Se on liioittelua sanoa, että palkanmaksuongelmat ovat täysin ohi,” yhtyi Daniel Sazonov (NCP), Helsingin apulaiskaupunginjohtaja sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Lehden haastattelussa hän painotti, että vaikka palkkahallinnon virheet ovat väistämättömiä näin suuressa organisaatiossa kuin kaupunki, on tärkeää, että kaupunki tutkii nämä virheet nopeasti niiden ilmetessä ja välttää suuria virheitä, kuten palkkojen täydellistä maksamatta jättämistä.

“Ei ole tarkkaa väittää, että palkanmaksuongelmat ovat ohi ennen kuin Helsingin maine työnantajana on täysin palautettu.”

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (Vihreät) paljasti, että kaupunki on ottanut opikseen aiemmista ongelmistaan ja laatinut uusia ohjeita siirtymien hallintaan, jotta samankaltaisia ongelmia ei tulevaisuudessa ilmenisi.

“Jatkossa muutoksia tehdään, ja uusia järjestelmiä otetaan käyttöön,” hän totesi. Helsinki on kamppaillut palkanmaksuvaikeuksien kanssa keväästä 2022 lähtien, ja ongelmien syyksi on todettu riittämätön johtaminen ja valmistautumisen puute uuteen palkkajärjestelmään siirtymisessä. Ulkopuolinen tarkastus paljasti myös, että kaupunki oli hidas reagoimaan näiden ongelmien korjaamiseen.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit