23.6 C
Helsinki
Monday, June 3, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Halla-aho totesi että presidentti Niinistö kommentoi hallituksen rasismikriisiä tutustumatta asiaan

UutisetHalla-aho totesi että presidentti Niinistö kommentoi hallituksen rasismikriisiä tutustumatta asiaan

MTV:n isännöimässä vaaliväittelyssä keskiviikkona Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho väitti, että PRESIDENTTI Sauli Niinistö ei ollut perehtynyt perusteellisesti yksityiskohtiin ennen viime kesänä puhjenneen hallituskriisin kommentointia.

Halla-aho huomautti, “Hän ei ollut todella syventynyt asioihin, joista hän kommentoi. Ministerien teot ja lausunnot eivät vastanneet todellisuutta, kuten minä sen ymmärrän.”

Niinistö puuttui kahteen kertaan julkiseen keskusteluun ja viime kesänä puhjenneeseen hallituskriisiin, joka sai alkunsa Perussuomalaisten kahden jäsenen, valtiovarainministeri Riikka Purran ja työministeri Vilhelm Junnilan, rasististen lausuntojen paljastumisesta. Junnila erosi lopulta hallituksesta toistuvasti viitattuaan äärioikeistolaisiin ajatuksiin, kuten nähtiin esimerkiksi eri vaalitapahtumissa.

Presidentti kehotti hallitusta noudattamaan tiukasti nollatoleranssia rasismia kohtaan, viitaten mahdollisiin vaikutuksiin Suomen kansainväliseen maineeseen. Hallitus ratkaisi kriisin laatimalla julistuksen toimista rasismin ja syrjinnän torjumiseksi.

MTV:n keskiviikkoisessa vaalikeskustelussa kaikilta presidenttiehdokkailta kysyttiin, oliko presidentin päätös puhua asiasta sopiva.

Halla-aho ilmaisi, että hän olisi mieluummin vaatinut nollatoleranssia “todellisille ongelmille”, kuten jengiväkivallalle, ryöstöille ja “huumekaupalle, jota maahanmuuttajat pääosin hallitsevat.”

Hän ehdotti, “Nämä ovat sellaisia todellisia ongelmia, jotka vaikuttavat suomalaisten hyvinvointiin ja joita presidentin tulisi nostaa esiin julkisessa keskustelussa ja pyrkiä nopeuttamaan tarvittavia lainsäädäntötoimia.”

Muut ehdokkaat olivat yhtä mieltä siitä, että presidentin kommentit asiasta olivat sopivia, ja useat korostivat, että rasismi on uhka ei vain Suomen kansalliselle imagolle, vaan myös maassa asuville maahanmuuttajataustaisille ihmisille. Sekä Olli Rehn (Keskusta) että Alexander Stubb (Kokoomus) huomauttivat, että maahanmuuttajat muodostavat yhä suuremman osan Suomen väestöstä.

Pekka Haavisto (Vihreät) yhtyi Halla-ahon näkemykseen tarpeesta puuttua jengiväkivaltaan, mutta hän ei halunnut vähätellä rasistisen kielenkäytön torjumisen merkitystä. Li Andersson (Vasemmistoliitto) kritisoi Halla-ahoa siitä, ettei tämä kyennyt avoimesti myöntämään, että rasismi on vakava ongelma Suomessa.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit