11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Apunen toteaa että YLE:n henkilökunta pitää Halla-ahon epämääräisiä syytöksiä loukkaavina

UutisetApunen toteaa että YLE:n henkilökunta pitää Halla-ahon epämääräisiä syytöksiä loukkaavina

Matti Apunen, YLE:n hallituksen puheenjohtaja, on hylännyt julkisen yleisradiotoiminnan vastaiset syytökset, jotka on esittänyt Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho.

Viime viikon Ilta-Sanomien vaalikeskustelun aikana Halla-aho ilmoitti kannattavansa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen leikkaamista noin neljänneksellä, eli 144 miljoonalla eurolla, Perussuomalaisten vaatimusten mukaisesti.

Hän kritisoi liiallista rahoitusta ja väljää menomentaliteettia, väittäen niiden johtavan moraaliseen rappioon, korruptioon ja suljettuihin verkostoihin vanhempien sekä miesten että naisten keskuudessa. Muiden tärkeiden palvelujen budjettileikkausten valossa Halla-aho piti merkittävää leikkausta YLE:n runsaaseen budjettiin perusteltuna, lausuntonsa hän esitti 9. tammikuuta.

Lisäksi hän syytti YLEä puolueettoman uutisoinnin tehtävässään epäonnistumisesta, viitaten sen havaittavaan vasemmistolaiseen kallistukseen raportoinnissa.

Apunen totesi, että Halla-ahon asema presidenttiehdokkaana ja halu osallistua kriittiseen keskusteluun eivät oikeuta hänen merkittäviä, mutta epäselviä syytöksiään. Hän lisäsi, että nämä väitteet eivät myöskään auta rakentavasti mediapolitiikan keskustelussa, vaan loukkaavat YLE:n henkilökunnan omistautumista ja ammattitaitoa.

Lehdistötiedotteessaan hän huomautti: “Perussuomalaiset eivät ole antaneet yksityiskohtaista toiminnallista perustelua ehdotetulle noin 140 miljoonan euron budjettileikkaukselle. Ilman tällaista selitystä summa vaikuttaa satunnaisesti valitulta ja poliittisesti motivoituneelta rangaistukselta.”

Apunen korosti, että journalismiin ja sisällöntuotantoon julkisessa yleisradiotoiminnassa ohjenuorana on näkökulmien moninaisuuden edistäminen. Hän huomautti, että yhtiö pyrkii ottamaan huomioon vähemmistömielipiteet samalla varmistaen enemmistön näkemysten edustuksen. Tämä moninaisuus ilmenee muun muassa keskusteluohjelmien vierasvalinnoissa, ihmisten esittämisessä ja heidän puhuttelutavassaan.

Hän totesi, “Jos tarkkaan tarkastellaan eri puolueiden ja maailmankatsomusten edustajien osallistumista YLE:n ohjelmiin, on vaikea löytää perusteita Halla-ahon epätasa-arvoa koskeville väitteille.”

Tytti Tuppurainen, sosiaalidemokraattisen puolueen eduskuntaryhmän johtaja, ilmaisi myös vastustuksensa Halla-ahon, nykyisen eduskunnan puhemiehen, lausuntoihin. Suomen eduskunta vastaa YLE:n toiminnan valvonnasta ja hallintoneuvoston nimittämisestä. Hän kommentoi, “Tämä on taas yksi lausunto, joka ei sovi puhemiehelle, joka edustaa koko eduskuntaa.”

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit