11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Milloin on äitienpäivä?

KysymyksiäMilloin on äitienpäivä?

Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina. Tämä juhlapäivä on omistettu äitien kunnioittamiselle ja arvostamiselle, ja se on oiva tilaisuus muistaa äitiä lahjoin ja korttein. Vuonna 2024 Äitienpäivä on 12. toukokuuta. Tämä päivämäärä vaihtelee vuosittain, mutta pysyy aina toukokuun toisena sunnuntaina, mikä tekee siitä helpon muistaa.

Äitienpäivän päivämäärät

Tässä on taulukko, jossa on listattu Äitienpäivän päivämäärät Suomessa vuosille 2024-2029:

VuosiÄitienpäivän päivämäärä
202412. toukokuuta         
202511. toukokuuta         
202610. toukokuuta         
2027 9. toukokuuta          
202814. toukokuuta         
2029 13. toukokuuta         

Äitienpäivän historia

Äitienpäivän juuret ulottuvat antiikin Kreikkaan ja Roomaan, missä juhlittiin keväällä äitijumalattaria. Nykymuotoinen Äitienpäivä sai alkunsa Yhdysvalloista 1900-luvun alussa, kun Anna Jarvis alkoi kampanjoida kansallisen juhlapäivän puolesta äitien kunniaksi. Hän halusi kunnioittaa omaa äitiään ja kaikkia äitejä. Jarvisin ponnistelut kantoivat hedelmää, ja vuonna 1914 Yhdysvallat virallisti Äitienpäivän, jota alettiin viettää toukokuun toisena sunnuntaina. Suomessa Äitienpäivä juurtui 1918, ja siitä lähtien se on ollut tärkeä perhejuhla, jolloin äitejä muistetaan ja arvostetaan erityisesti.

Tapoja juhlia äitiä tänä vuonna

Tässä on joitakin tapoja juhlistaa äitiä tänä vuonna:

  • Aamiainen sängyssä
  • Kukkakimppu tai kasvi
  • Itse tehty kortti
  • Yhteinen ulkoilupäivä
  • Lahjakortti lempiliikkeeseen tai -palveluun
  • Hemmotteluhetki, kuten spa-käynti
  • Yhteinen leffailta tai teatterikäynti
  • Valokuvakirja yhteisistä muistoista
  • Yllätysillallinen
  • Käsintehty lahja tai koriste

Toiveita äidille äitienpäivänä

Tässä on muutamia Äitienpäivän toivotuksia, jotka on laadittu sisältämään noin 150 sanaa kussakin:

1. Rakas äiti, tämän päivän kunniaksi haluan sinun tietävän, kuinka syvästi arvostan kaikkea, mitä olet tehnyt minun ja perheemme eteen. Olet ollut voimamme lähde, opettajamme ja suurin tukijamme. Sinun lämpösi ja rakkautesi loistavat läpi kaiken, mitä teet. Toivon, että tämä Äitienpäivä tuo sinulle iloa ja rakkautta, jota olet aina niin anteliaasti jakanut. Kiitos, että olet aina siellä minua varten. Hyvää Äitienpäivää!

2. Hyvää Äitienpäivää, rakas äiti! Tänään juhlimme sinua ja kaikkea sitä rakkautta, jota olet vuosien varrella antanut meille. Sinun neuvosi ja tukesi ovat muovanneet minut ihmiseksi, joka olen tänään. Olet aina uskonut minuun ja kannustanut minua seuraamaan unelmiani. Toivon, että voimme tehdä tästä päivästä yhtä erityisen kuin sinä olet. Kiitos, että olet minun roolimallini ja paras ystäväni. Nauti päivästäsi täysin sydämin!

3. Rakkaalle äidilleni, Äitienpäivä on täydellinen hetki ilmaista syvää kiitollisuuttani kaikkeen, mitä olet minulle antanut. Sinun esimerkkisi vahvuudesta ja kärsivällisyydestä ovat ohjanneet minua läpi elämäni vaikeimpienkin aikojen. Kiitos, että olet kasvattanut minua rakkaudella ja rehellisyydellä. Tänään toivon, että kaikki ilo ja onni, joita levität, palaa moninkertaisesti sinulle. Toivon, että voimme viettää tämän päivän yhdessä, nauttien toistemme seurasta ja luoden uusia, ikimuistoisia hetkiä. Hyvää Äitienpäivää, olet todella yksi elämäni suurimmista siunauksista!

Lue myös:

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit