20.3 C
Helsinki
Friday, May 17, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

“Syötävä Helsinki” – Esittelee kaupungin ruokakulttuuria sadan tapahtuman kautta

Uutiset"Syötävä Helsinki" - Esittelee kaupungin ruokakulttuuria sadan tapahtuman kautta

Helsinki valmistautuu ensimmäisiin Syötävä Helsinki -viikkoihinsa, festivaaliin, joka kunnioittaa kaupungin laajaa kulinaarista perintöä, ja se on määrä järjestää 24. toukokuuta – 16. kesäkuuta 2024. Tämä uraauurtava ruokafestivaali syntyy yhteistyössä paikallisten ravintoloiden, matkailutoimijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa, ja sen tavoitteena on esitellä Helsingin kulinaarista monimuotoisuutta sadan eri tapahtuman kautta.

Festivaali alkaa mediapäivällä, joka tarjoaa varhaisen katsauksen suunniteltuihin toimiin ja sytyttää keskusteluja Helsingin kulinaarisista edistysaskeleista ja ravintolakulttuurista.

Marja-Leena Rinkineva, Helsingin talouskehityksen johtaja, korosti kaupungin sitoutumista sen aseman vahvistamiseen kestävänä ja monipuolisena ruokakohteena. “Helsinki tarjoaa jo maailmanluokan kokemuksia sekä asukkaille että vierailijoille. Tavoitteenamme on tulla tunnustetuksi huippuluokan kulinaariseksi kohteeksi, joka houkuttelee kansainvälisiä vierailijoita,” Rinkineva totesi.

Festivaalin aikana ruokaharrastajat voivat kokea monenlaisia elämyksiä, kuten ainutlaatuisia ruokia, teemallisia menuita, ruokafestivaaleja, brunssit, työpajoja ja ohjattuja ruokakierroksia, jotka kaikki esittelevät Helsingin parhaita ruoka- ja juomatarjouksia. Festivaalin keskeinen tapahtuma on “Edible Sunday” -tapahtuma, jonka aikana noin 30 paikallista ravintolaa avaa ovensa poikkeuksellisesti sunnuntaina ja maanantaina, 26.-27. toukokuuta, palvellen sekä paikallisia asiakkaita että Michelin-tähtien julkistamisseremonian osallistujia.

Lisäksi historiallinen Torikorttelit-alue tulee jälleen esittelemään kesäterassin Senaatintorilla. Terassin vieressä perustetaan katselualue Pohjoismaiden MICHELIN-opas seremonialle, joka mahdollistaa kaikkien osallistujien jakaa tapahtuman jännityksen nauttien samalla paikallisista kulinaarisista herkuista.

Helsingin rikasta ruokakulttuuria tullaan myös esittelemään opastettujen ruokakierrosten kautta kaupungin tunnetuissa kauppahalleissa—Hakaniemi, Vanha kauppahalli ja Hietalahden kauppahalli. Helsinki Guidesin houkuttelevasti käsikirjoittamat kierrokset tarjotaan sekä yksityisinä että maksuttomina kokemuksina festivaaliviikkojen aikana.

Festivaalia rikastuttaen kaupungintalo avaa 360° Syötävä Helsinki -kokemushuoneen 29. toukokuuta. Haaga-Helian opiskelijoiden kanssa kehitetty tämä upottava tila mahdollistaa vierailijoille syventymisen Helsingin kulinaariseen tarinaan visuaalisten, auditiivisten ja ennakkoon tilattujen maistelukokemusten kautta, jotka tarjoaa Palmia.

Syötävä Helsinki-viikot ovat muuttamassa kaupungin dynaamiseksi kulinaaristen taiteiden näyttelyksi, houkutellen ruokarakastajia ympäri maailman ja korostaen Helsingin asemaa johtavana kansainvälisenä ruokakohteena.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit