19.9 C
Helsinki
Wednesday, May 15, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Sääennusteiden mukaan lämpötilat Suomessa voivat nousta 25°C tällä viikolla

UutisetSääennusteiden mukaan lämpötilat Suomessa voivat nousta 25°C tällä viikolla

Tällä viikolla Suomi “ottaa askeleen kohti kesää”, kertoi Jari Tuovinen, meteorologi Ilmatieteen laitokselta (FMI), STT:lle sunnuntaina.

Kansallinen uutistoimisto raportoi, että merkittävä lämpötilojen nousu koko maassa on odotettavissa, kun lämmin ilmamassa kulkee maan yli lännestä, mahdollisesti johtaen lämpötilojen nousuun jopa 25°C asti.

Tuovinen huomautti kuitenkin, että melko voimakkaat länsituulet saattavat rajoittaa lämpötilan nousua. “Siitä huolimatta jotkut rannikkoalueen ulkopuoliset alueet saattavat silti ylittää 25 asteen rajan”, hän lisäsi.

Tämän viikon odotetaan olevan huomattavasti lämpimämpi kuin tähän aikaan vuodesta yleensä.

Anne Borgström, meteorologi YLE:ltä, mainitsi sunnuntaina, että viikon ennustetaan olevan sekä lämmin että selkeä. Tänään lämpötilojen odotetaan nousevan 20°C etelässä ja lännessä ja ylittävän 10°C pohjoisessa, nopeuttaen lumen sulamista ja lisäten tulvariskiä.

Tiistaiksi sään pitäisi parantua entisestään, ja lämpötilojen odotetaan nousevan yli 20°C monilla Suomen alueilla. Jopa kaikkein pohjoisimmissa osissa lämpötilojen pitäisi lähestyä 15°C.

Voimakkaita ajoittaisia sadekuuroja ja ukkosmyrskyjä voi esiintyä alueilla Keski-Suomesta Pohjois-Pohjanmaalle.

“Nämä sadekuurot ovat satunnaisia ja paikallisia, ja niihin voi liittyä ukkosta. Jos joudut sellaisen kohteeksi, odota runsasta sadetta,” Borgström kommentoi.

Tiistain jälkeen lämpötilat laskevat hieman pohjoisissa osissa, mutta pysyvät korkeina muualla maassa. Sunnuntaina Borgström kertoi julkiselle yleisradiolle, että lämpötilat voivat nousta jopa 25°C:iin tietyillä alueilla jo keskiviikkona.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit