11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Poliisi: Vantaan kouluampumisen epäilty aikoi vahingoittaa useampaa kuin kolmea henkilöä

UutisetPoliisi: Vantaan kouluampumisen epäilty aikoi vahingoittaa useampaa kuin kolmea henkilöä

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen virkamiehet ovat lähellä esitutkinnan päättymistä Viertolan yhtenäiskoulussa Vantaalla, Etelä-Suomessa, 2. huhtikuuta tapahtuneesta kohtalokkaasta ampumisesta.

Tapahtuma johti yhden oppilaan kuolemaan ja vakaviin vammoihin kahdelle muulle. Noin 50 minuuttia myöhemmin poliisi otti epäillyn kiinni noin neljän kilometrin päässä länteen koulusta Siltamäessä, Helsingissä.

“Poliisi on suorittanut kaikki tarvittavat kuulustelut ja tutkintatoimet,” totesi tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Marko Särkkä, keskiviikkona 8. toukokuuta julkaistussa lehdistötiedotteessa.

“[Poliisi] on kokoamassa esitutkinta-asiakirjoja. Odotamme vielä lausuntoja eri viranomaisilta ja sidosryhmiltä.”

Kuulusteluissa 12-vuotias epäilty kertoi suunnitelleensa tekoa kahdesta kolmeen viikkoon, mikä lausunto saa vahvistusta laitetutkimuksista. Tutkimukset paljastivat, että epäilty oli useiden kuukausien ajan ennen tapahtumaa tutkinut verkkosivustoja, jotka käsittelevät kouluampumisia ja vastaavia tapahtumia, sekä aseita ja niiden toimintaa.

Keskiviikkona poliisi paljasti, että epäillyn suunnitelmana oli ampua useampi kuin kolme ihmistä, mutta luokkahuoneessa ollut opettaja onnistui vakuuttamaan hänet poistumaan koulusta. Poliisi on aiemmin kehunut opettajan toimintaa esimerkillisenä.

“Epäilty tuli kouluun wc-tilojen kautta, peitti kasvonsa huivilla ja siirtyi luokkahuoneeseen. Siellä hän julisti, että kiusaaminen päättyy nyt ja ampui sitten kolmea oppilasta käsiaseella,” kertoi Särkkä.

Tapahtuma kesti yhdestä kahteen minuuttiin.

Epäilty nimesi kiusaamisen toimiensa syyksi, väittäen tulleensa nimeltä kutsutuksi, syrjityksi ja jätetyksi ryhmän ulkopuolelle. Esitutkinnassa ei kuitenkaan löytynyt todisteita hänen kiusaamisväitteidensä tueksi.

“Esitutkinnassa kootun todistusaineiston perusteella menneisyydessä on ollut joitakin eristettyjä konfliktitilanteita, jotka on sittemmin selvitetty. Epäillyn henkilökohtainen kokemus kiusaamisesta ei välttämättä ole ollut nähtävissä ulospäin,” kommentoi Särkkä. Epäillyn nuoren iän vuoksi tapausta ei siirretä syyttäjälle syytteiden harkitsemista varten.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit