11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Vornanen ilmaisee katuvansa erottamisensa jälkeen ja ilmoittaa aikomuksistaan perustaa uusi ryhmä

UutisetVornanen ilmaisee katuvansa erottamisensa jälkeen ja ilmoittaa aikomuksistaan perustaa uusi ryhmä

TIMO VORNANEN, ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta, on ilmoittanut aikeistaan perustaa uusi parlamenttiryhmä sen jälkeen, kun hänet erotettiin Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina, kertoo Helsingin Sanomat.

Perussuomalaisten johtajat ovat todenneet, että 54-vuotiaan lainsäätäjän luottamus ryhmässä on menetetty hänen väitetyn osallistumisensa vuoksi ampumavälikohtaukseen Helsingin yökerhon ulkopuolella 26. huhtikuuta.

On epäilty, että Vornanen laukaisi pienen kaliiperin käsiasetta maahan heilutettuaan ja tähdättyään sitä kahta henkilöä kohti Bar Ihkun ulkopuolella.

Riikka Purra, Perussuomalaisten puheenjohtaja, totesi: ”Näky Perussuomalaisten jäsenestä, joka heiluttaa asetta humalassa Helsingin yökerhossa, heikentää luottamusta varmasti.”

Veli-Pekka Viljanen, Turun yliopiston perustuslakioikeuden professori, kertoi STT:lle viime viikolla, että Vornasen erottaminen rajoittaa merkittävästi hänen kykyään toimia kansanedustajana. Hän huomautti, että yhden jäsenen parlamenttiryhmän resurssit ovat erityisen rajalliset, jos ryhmä on perustettu vaalikauden puolivälissä.

Torstaina lehdistötiedotteessa Vornanen väitti, että koska tapauksen esitutkinta on vielä kesken, ei hänen erottamiselleen tai eroamiselleen Suomen eduskunnasta ole laillisia perusteita. Hän kuitenkin mainitsi, että eroaisi, jos oikeuden päätös vahvistaisi tällaiset perusteet.

54-vuotias lainsäätäjä, joka on tällä hetkellä virkavapaalla itäisen Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapelina, pahoitteli myös äänestäjille tilanteen aiheuttamaa mielipahaa ja epävarmuutta.

“Maineeni vahingoittumisen vuoksi haluan esittää syvimmät pahoitteluni Perussuomalaisille, kansanedustajakollegoilleni ja koko eduskunnalle,” hän totesi.

Vornanen pahoitteli myös tiedotusvälineille harvakseltaan tapahtuvaa viestintäänsä, selittäen olevansa rajoitettu kunnes esitutkinta saadaan päätökseen.

“En voi tällä hetkellä antaa lisätietoja, koska esitutkinta on vielä kesken. Kommunikointini rajoittuneisuuden syy on minusta riippumaton force majeure -tilanne,” hän tarkensi.

Hän päätti tiedotteensa kehumalla mediaa päivittäisestä “yhteiskunnallisesti arvokkaasta” työstä, mikä merkitsee poikkeamaa aiemmasta kriittisemmästä sävystään.

30. huhtikuuta Vornanen ilmaisi ärtymyksensä median tarjoamista asiantuntija-analyyseista ehdottaen, että media vähentäisi asiantuntijalausuntojen määrää ja antaisi viranomaisten hoitaa tehtävänsä. “Ajan myötä asiat selviävät,” hän huomautti.

Hän antoi terävän vastauksen sisäministeri Mari Rantaselle (PS), joka oli kommentoinut ampumistapausta vappupuheessaan. “Kivien heittelijöiden ja ‘tuomareiden’ lista pitenee, vaikka esitutkinta tapauksessani on yhä kesken,” hän ilmaisi pahoillaan. “Eikö olisi järkevää suorittaa perusteellinen esitutkinta ja antaa tuomioistuimen arvioida tulokset ennen tällaista julkista lynkkausta? Minusta se olisi.”

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit