11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Sää Suomessa kylmenee huomattavasti, ja lunta saattaa tulla

UutisetSää Suomessa kylmenee huomattavasti, ja lunta saattaa tulla

Tällä viikolla Suomessa koetaan merkittävä lämpötilojen lasku.

“Viikon edetessä sää kylmenee. Emme todennäköisesti tule näkemään lämpötiloja, jotka lähestyvät 20 astetta. Jopa 10 asteen saavuttaminen voi olla haastavaa,” sanoi Kristian Roine, meteorologi Forecalta, Helsingin Sanomille sunnuntaina.

Lauantaina koettiin kevään korkein lämpötila, joka nousi 22,3°C Kumpulassa, Helsingissä. Eilen lämpötilat laskivat noin 15°C:iin, ja jyrkkä viileneminen on odotettavissa jatkuvan tänään, lämpötilojen pysytellessä arviolta 10°C:ssa. Torstaihin mennessä lämpötilat koko maassa odotetaan vaihtelevan 3–7°C välillä, Roine huomautti.

Lapissa, hän mainitsi, lämpötilat pysyvät lähellä nollapistettä koko viikon ajan.

Sateita odotetaan myös tällä viikolla. Roine kertoi Helsingin Sanomille, että kevyitä sadekuuroja on ennustettu tiistaiksi itäisiin ja pohjoisiin osiin maata. “Ne saattavat ilmetä lumena tai räntänä,” hän selitti.

Seuraava sadealue saapuu läntisiin osiin maata torstain aikaisina tunteina, ja lumisade on mahdollista erityisesti ennen auringonnousua.

“Nuo sateet ilmenevät pääasiassa vetenä iltapäivällä. Kevyttä lumisadetta voi myös levitä Länsi-Lappiin torstaina. Odotamme kerääntyvän muutaman senttimetrin,” Roine kommentoi.

Samaan aikaan hajanaisia sadekuuroja ennustetaan Etelä- ja Keski-Suomeen torstaina. Kostea säärintama kulkee yön yli maan itäosien yli, tuoden mukanaan mahdollisuuden lumelle tai rännälle alueella.

“Savonia saattaa löytää perjantaiaamuna uutta lunta maasta. Nykyinen ennuste osoittaa noin viiden senttimetrin lumisadetta pääasiassa Etelä-Savossa,” hän totesi.

Hän huomautti myös, että viileä ja epävakaa sää jatkuu seuraavana viikonloppuna, ja lumisateita odotetaan yön aikana keski- ja pohjoisosissa Suomea. Eteläisimmillä alueilla lumi on epätodennäköistä, ellei matalapaineen keskus siirry toiselle alueelle.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit