11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Voimakas lumisade aiheuttaa liikennehäiriöitä Helsingin alueella

UutisetVoimakas lumisade aiheuttaa liikennehäiriöitä Helsingin alueella

Eilen liikenne Suomen pääkaupunkiseudulla oli täysin kaoottista merkittävän lumisateen vuoksi.

Tiistaina Helsingin Sanomat raportoi, että joukkoliikenteessä oli laajoja häiriöitä, bussit ja yksityisautot juuttuivat lumeen, ja ratikat koko kevytraideverkostossa pysähtyivät jäätyneiden ilmajohdinten takia, johtuen jäätävästä sateesta.

Ratikkaliikenne ei jatkunut ennen samaa päivää iltapäivällä.

Ilmajohdot käsitellään yleensä glyserolilla estämään niiden jäätymistä, mutta raitiovaunut oli jo varustettu kesäkaudeksi.

Bussipalvelut kokivat myös merkittäviä viivästyksiä verkostoissaan, joissakin reiteissä toiminta oli vain osittaista vaikeiden tieolosuhteiden vuoksi. Myös junat kärsivät lumisateesta; I- ja K-junat kulkivat harvemmin iltapäivällä. Tikkurilan asemalla rautatien vaihde vaurioitui jään ja lumen takia, estäen junia vaihtamasta raiteita iltapäivään asti.

Tuija Ruoho, viestintäasiantuntija Helsingin seudun liikenteessä (HSL), kertoi tiistaina Helsingin Sanomille, että hän odottaa joukkoliikennepalveluiden palaavan normaaliksi tämän aamun aikana, ellei odottamattomia olosuhteita ilmene.

Helsingissä poliisin tiedottaja paljasti lehdelle, että tiistaina kello 6–16 välisenä aikana tapahtui 28 pientä kolari. Vaikka kaupungissa ei ilmoitettu vakavista liikenneonnettomuuksista tämän 10 tunnin aikana, joitakin henkilöitä jouduttiin viemään sairaalahoitoon.

Kauniaisissa kuitenkin sattui traaginen tapaus, kun 10-vuotias lapsi kuoli matkalla kouluun törmättyään kadulla lumitöitä tehneeseen traktoriin. Traktorin kuljettaja ilmoitti onnettomuudesta hätäkeskukseen noin kello 14, poliisin mukaan.

Viranomaiset tutkivat tapausta huolimattomana kuolemantuottamuksena ja liikenteen vaarantamisena.

Lumi jatkoi satamistaan pääkaupunkiseudulla eilisiltaan asti. Eveliina Tuovinen, meteorologi Ilmatieteen laitokselta (FMI), kertoi Helsingin Sanomille, että Helsingin länsiosissa satoi huomattavasti lunta. Kello 17 mennessä Kumpulassa oli kertynyt 12 senttimetriä ja Kaisaniemessä 8 senttimetriä lunta.

Sekä Nuuksiossa että Nurmijärvellä lunta satoi yli 20 senttimetriä.

STT raportoi tiistaina, että huonot sääolosuhteet johtivat yli 60 lennon peruuntumiseen, jotka oli määrä lähteä tai saapua Helsinki-Vantaan lentokentälle sinä päivänä. Useat lennot myös viivästyivät huomattavasti.

Finavia oli aiemmin varoittanut mahdollisista viivästymisistä ja peruutuksista johtuen vaikeista sääolosuhteista, mikä vaati lentokoneiden määrän vähentämistä ja hidasti lentokenttäoperaatioita.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit