11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Poliisi kiittää opettajien reaktiota Vantaan koulusampumiseen

UutisetPoliisi kiittää opettajien reaktiota Vantaan koulusampumiseen

Itä-Uudenmaan poliisilaitos raportoi, että koulusampuminen Viertolassa, Vantaalla, 2. huhtikuuta tapahtui luokkahuoneessa.

Maanantaina poliisi paljasti, että paikalla ollut ainoa opettaja aloitti välittömästi ensiapun antamisen loukkaantuneille. Toinen opettaja, joka sai tiedon tapahtumasta, onnistui suostuttelemaan epäillyn poistumaan koulun alueelta.

Poliisi kehui opettajien toimintaa vastuullisena ja kiitettävänä lehdistötiedotteessa.

“Sekasorron keskellä tapahtui sekä oikeita että ihailevia tekoja,” julisti Marko Särkkä, esitutkinnan johtava rikoskomisario Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta STT:lle maanantaina.

12-vuotias poika kuoli ja kaksi samanikäistä tyttöä sai vakavia vammoja ampumisessa. Eiliseen mennessä molemmat tytöt olivat sairaalahoidossa; toisen tila oli hengenvaarallinen, mutta toinen pystyi antamaan lausuntonsa poliisille viikonloppuna. Syytetty, myös 12-vuotias, kohtaa syytteet murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Eilen poliisi paljasti, että ammuskelussa käytetty ase ei ollut epäillyn perheenjäsenen, vaan läheisen sukulaisen omistama. Marko Särkkä kertoi Helsingin Sanomille maanantaina, että ase oli säilytetty säädösten mukaisesti lukitussa asekaapissa, ja epäilty oli saanut siihen luvattoman pääsyn.

“Ase oli turvallisesti säilytetty asekaapissa sukulaisen asunnossa,” hän totesi.

Särkkä myös jakoi, että tutkinta on suurilta osin rekonstruoinut tapahtumat ja noin 4,5 kilometrin pituisen reitin, jota epäilty seurasi koululta kiinniottoonsa Siltamäessä, Helsingissä.

“Tietojemme mukaan valittu reitti näyttää olleen valittu ilman tiettyä suunnitelmaa. Epäillyllä ei ollut mielessään tiettyä kohdetta,” hän mainitsi sanomalehdelle.

Maanantaina poliisi korjasi myös aiempia lausuntoja, joita lehdistö oli laajasti raportoinut, osoittaen, että epäilty ei itse asiassa ollut uhkaillut ketään aseella pakonsa aikana.

“Vaikuttaa siltä, että uhkaavia tilanteita ei ollut, eikä ketään uhattu aseella,” Särkkä selitti Helsingin Sanomille.

Eilen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkintaryhmä mainitsi jatkavansa syyt tapahtuneen taustalla olevien motiivien tutkimista, korostaen, että kiusaamiskokemukset ovat erittäin “yksilöllisiä ja subjektiivisia”. Särkkä viesti lehdelle heidän jatkuvasta pyrkimyksestään selvittää, onko kiusaamista tapahtunut, missä ja millaista kiusaamista mahdollisesti on esiintynyt.

“Kiusaaminen kattaa laajan käyttäytymisen kirjon. Tutkimme, mitä eri merkityksiä tämä termi voi pitää sisällään kaikille tapaukseen liittyville henkilöille,” hän huomautti. “Tällä hetkellä näyttää siltä, että kiusaaminen on tapahtunut aiemmassa koulussa.”

Vuoden alussa syytetty siirtyi kouluun toisesta laitoksesta, joka sijaitsee pienellä, nimeämättömällä alueella Uudellamaalla.

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisilaitos ilmoitti, että heidän tutkimuksensa ovat paljastaneet merkkejä ennakkovalmisteluista. Särkkä mainitsi torstaina lehdistötiedotteessa, että tämä johtopäätös perustuu syytetyn takavarikoiduista laitteista löytyneeseen sisältöön. “Tutkinnallisista syistä emme voi paljastaa lisätietoja,” hän lisäsi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit