11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Tekken 8 ohjaimet opas

PelitTekken 8 ohjaimet opas

Tekken on aina ollut voimatekijä Street Fighterin ja Mortal Kombatin rinnalla taistelupelien maailmassa. Vaikka Street Fighter 6 sai ensimmäisenä avoimen beta-julkaisunsa ja keräsi paljon kiitosta, Tekken 8 on asetettu olemaan viimeinen julkaisu tässä uudessa taistelupelien aallossa. Vaikka Katsuhiro Harada, pelin tuottaja, viittasi alkuperäiseen “pelkistettyyn” Suljettuun Verkkotestiin, meillä on nyt näkemys pelin ohjaimista ja uusista mekaniikoista. Tämä artikkeli tarjoaa yksityiskohtaisen yleiskatsauksen Tekken 8:n ohjaimista sekä neuvoja mekaniikan hallitsemiseksi ja niiden tehokkaaksi hyödyntämiseksi taistelussa.

Kaikki Tekken 8 perusohjaimet PS5:lle

Kaikki Tekken 8 perusohjaimet PS5:lle

Nämä ovat perusohjaimet Tekken 8:lle PS5:lle, jotka pätevät pelin jokaiseen hahmoon, olettaen että taistelet näytön vasemmasta reunasta. Jos taistelet oikealta puolelta, vaihda ohjaussuuntia.

• Eteenpäin: Oikea

• Taaksepäin: Vasen

• Kyykky: Alas

• Hyppy: Ylös

• Vasen lyönti: Neliö

• Oikea lyönti: Kolmio

• Vasen potku: X

• Oikea potku: O

• Torju keskeltä ja ylhäältä: Pidä Vasen

• Torju alhaalta: Pidä Alas + Vasen

• Aktivoi Heat: R1

• Heat-isku: R1 kun Heat on aktivoitu

• Power Crush: Alas + Neliö

• Rage Art: R2 (kun terveys on matalalla)

• Erityistyyli: L1

Kaikki Tekken 8 perusohjaimet Xboxille

Nämä Xboxin Tekken 8 ohjaimet on lueteltu taistelijalle näytön vasemmasta reunasta. Jos taistelet oikealla millä tahansa hahmolla, vaihda ohjaussuuntia.

• Eteenpäin: Oikea

• Taaksepäin: Vasen

• Kyykky: Alas

• Hyppy: Ylös

• Rynnäkkö: Oikea (kaksoisnapauta ja pidä)

• Pivot: Alas (kaksoisnapauta)

• Vasen lyönti: X

• Oikea lyönti: Y

• Vasen potku: A

• Oikea potku: B

• Torju keskeltä ja ylhäältä: Pidä Vasen

• Torju alhaalta: Pidä Alas + Vasen

• Aktivoi Heat: RB

• Heat-isku: RB kun Heat on aktivoitu

• Power Crush: Alas + X

• Rage Art: RT (kun terveys on matalalla)

• Erityistyyli: LB

Tässä on muutamia pelivinkkejä auttamaan sinua aloittaessasi Tekken 8, erityisesti jos sinulla on ongelmia Heat- ja Rage Art -mekaniikkojen kanssa.

1. Miten taistella Tekken 8:ssa

Miten taistella Tekken 8:ssa

Tekken 8 erottuu väitteiden mukaan käyttäjäystävällisimpänä suurista kolmesta taistelupelistä sen intuitiivisten ohjainten ja perus lähitaistelun painotuksen ansiosta. Perusperiaate ennen Heat- ja Rage-toimintojen integroimista on tämä: jokainen painike edustaa raajaa. Molemmat jalat voivat potkaista (B/A, O/X) ja molemmat kädet voivat lyödä (Y/X, Kolmio/Neliö).

Kun tiedät, mikä painike vastaa mitäkin raajaa, voit alkaa yhdistää eri painikkeita hyökkäyssekvensseihin tai jopa painaa samaa painiketta toistuvasti kombon aikaansaamiseksi. Toinen Tekken 8:n taisteluohjainten kriittinen näkökulma on suunnan valinta.

Suunta, johon kallistat vasemman analogitikun tai painat D-pad-painikkeita, määrittää iskusi kohteen ja kunkin raajan hyökkäyksen luonteen. Esimerkiksi vasemmalla oleva taistelija liikkuu oikealle ja käyttää X-potkuun, eroaa liikkumisesta vasemmalle (perääntyen) ja käyttämällä X:ää. Suunta muokkaa myös seuraavia komboja.

Tämä mahdollistaa laajan valikoiman hyökkäysyhdistelmiä yhdistämällä raajakomentoja analogin tai yhdistettyjen D-pad-syötteiden kahdeksaan erilliseen suuntaan. Voittaaksesi Tekken 8-ottelussa, puolustuksen hallitseminen on välttämätöntä.

Jos vältät hyökkäys- tai suuntakomentojen syöttämisen, puolustat korkeita ja keskitason iskuja vastaan, ja tähän sisältyy painikkeen painaminen, joka ohjaa hahmosi taaksepäin. Välttääksesi ovelat matalat iskut, pidä molemmat alaspäin ja taaksepäin. Käyttääksesi lohkoa tehokkaasti, pidä sitä vastustajan kombon läpi ja vastaa välittömästi.

Parhaiden taistelupadien optimointi voi olla hyödyllistä, erityisesti hallittaessa monimutkaisia Tekken 8 -ohjaimia ja samanaikaista käsien ja jalkojen painikkeiden syöttöä.

2. Ota ja heitä tekniikoita Tekken 8:ssa

Ota ja heitä tekniikoita Tekken 8

Suorittaaksesi standardin otto- ja heitto-toiminnon Tekken 8:ssa, paina samanaikaisesti Triangle+O (Y+B) tai Square+ X (X+A), kun olet lähellä kilpailijaasi. Otteen suunta voi muuttaa hahmosi suorittamaa liikettä.

Monilla hahmoilla on lisäottoja, jotka vaativat kahden hyökkäyspainikkeen samanaikaista painamista tietyssä suunnassa liikkuessa. Tyypillisiä yhdistelmiä ovat Square+O (X+B) ja X+Triangle (A+Y) eteenpäin liikuttaessa. Jotkut hahmot, erityisesti ne, joilla on painiin suuntautuneita liikkeitä, kuten King, voivat yhdistää ottoja ja heittoja.

Ottoja käytetään tehokkaasti puolustavien vastustajien torjumiseen. Jos he pitävät takapainiketta, käytä mainittuja Tekken 8 -ohjaimia ottaaksesi heidät kiinni, suorittaaksesi näyttävän liikkeen ja heittääksesi heidät sivuun. Yhden painikkeen yhdistelmän painaminen riittää koko otto- ja heittohyökkäyksen suorittamiseen.

3. Kuinka torjua tarttumiset ja heitot Tekken 8:ssa

Kuinka torjua tarttumiset ja heitot Tekken 8

Jotta voisit torjua tarttumis- ja heittoliikkeen Tekken 8:ssa, on olennaista synkronoida syötteesi vastustajasi yrittämään liikkeeseen ottaen huomioon tarttumistyyppi. Jokainen tarttuminen tapahtuu joko kaksin käsin tai alkaa yhdellä kädellä. Huomatessasi tällaisen liikkeen, käytä näitä Tekken 8:n ohjaimia tarttumisen torjumiseen:

• Vastustaja tarttuu vasemmalla kädellä: Neliö tai X

• Vastustaja tarttuu oikealla kädellä: Kolmio tai Y

• Vastustaja tarttuu molemmilla käsillä: Neliö+Kolmio tai X+Y

Suorita nämä torjuntatoimenpiteet tarkasti, kun vastustaja yrittää tarttua. Toinen taktiikka on iskeä nopeasti, estäen heitä ennen tarttumistaan. Jos joudut jatkuvaan tarttumishyökkäykseen, käy nopeasti läpi yllä olevat torjuntaohjaimet löytääksesi oikean pakokeinon.

4. Heat-mekaniikan käyttö Tekken 8:ssa

Heat-mekaniikan käyttö Tekken 8

Heat tuo uuden ulottuvuuden Tekken 8:ssa, kannustaen hyökkäävään taktiikkaan. Aloitat jokaisen ottelun täyteen ladatulla Heat-ajastimella, jonka voit aktivoida uniikilla hahmon liikkeellä tai painamalla R1 (RB). Heat’in aktivointi näyttää sinisen mittarin, joka edustaa sen aktiivista kestoa – joka ei täyty uudelleen saman erän aikana.

Yksi parhaista liikkeistäsi Heat-tilassa on Heat Smash – lyhyen matkan voimakas isku – saatavilla painamalla uudelleen R1 (RB). Heat Smashin käyttäminen kuluttaa ajastinta, joten on strategista käyttää se ajastimen loppuvaiheessa.

Heat-tilassa hyödyt myös Chip Damagesta, joka tehostaa hyökkäyksiäsi ja antaa sinun aiheuttaa vahinkoa myös puolustaville vastustajille. Heat’in aktivoinnin jälkeen keskity iskujen ketjuttamiseen ja päätä Heat Smashilla.

5. Puolustus ja torjunta Tekken 8:ssa

Puolustus ja torjunta Tekken 8

Puolustaaksesi Tekken 8:ssa, paina Vasen-suuntaa tai siirrä vasen analogi vasemmalle ja pidä se siinä. Tämä toiminto torjuu keskitason ja korkean tason iskut. Alhaalta tulevia iskuja varten pidä peukaloa alas-vasen suunnassa tai kallista vasenta analogia kohti lounasta, mahdollistaen samanaikaisen kyykistymisen ja torjunnan.

Tehokas torjunta mahdollistaa ajoitettujen vastaiskujen tekemisen, yllättäen vastustajasi. Kuitenkin torjuessasi olet haavoittuvainen tarttumisille ja heitoille Tekken 8:ssa. Jos aavistat vastustajan käyttävän Heat Smashia tai Rage Artia, torju ennakoivasti estääksesi sen.

Kohdatessasi voimakasta hyökkäystä, käytä Power Crush -liikettä painamalla Alas ja Neliö (X), antaen hahmosi vastata samalla kun se imee vihollisen iskuja. Tämä liike on arvokas kulmauksissa tai monimutkaisten hyökkäysketjujen edessä.

6. Rage Artin käyttö Tekken 8:ssa

Rage Artin käyttö Tekken 8

Kun terveyspalkkisi laskee viimeiseen neljännekseen – kuten segmentin rajalla on määritelty – voit aloittaa Rage Artin painamalla R2 (RT). Tämä liike on erittäin voimakas ja sen voi suorittaa nopeasti: varmista vain, että olet kohtuullisen lähellä vastustajaa, ja toivottavasti he eivät puolusta, kun käynnistät Rage Artin.

7. Special Stylen käyttäminen Tekken 8:ssa

Special Stylen käyttäminen Tekken 8

Tekken 3:sta lähtien sarja on ollut käyttäjäystävällinen. Tekken 8:ssa pelin kulun hallitseminen ja jopa kilpailukyvyn saavuttaminen aloittelijana on kuitenkin entistä saumattomampaa. Tämä johtuu pääasiassa Special Style -ominaisuuden käyttöönotosta sekä siitä, että useimmat hahmot osallistuvat raakaan lähitaisteluun ilman yli-inhimillisiä kykyjä.

Voit aktivoida tai deaktivoida Special Stylen milloin tahansa painamalla L1 (LB), minkä jälkeen näytön vasempaan alakulmaan ilmestyy lyhyt komentojen luettelo. Tämän jälkeen voit napauttaa R1 (RB) laukaistaksesi Heat-järjestelmän, X (A) Power Crushille, R2 (RT) Rage Artia varten, O (B) matalille iskuille ja Square (X) hahmon omalle erikoisliikkeelle. Vaikka Tekken 8 näyttää päällisin puolin yksinkertaiselta, siinä on syvällisiä vivahteita. Valittuasi suosikkihahmosi, jokaisen taistelijan siirtoluettelossa odottaa laaja kontrollien valikoima, jonka voit hallita.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit