11.9 C
Helsinki
Friday, May 10, 2024

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Suomen oppositioedustajat tukevat tiukempia rajatoimenpiteitä

UutisetSuomen oppositioedustajat tukevat tiukempia rajatoimenpiteitä

Suomen oppositioedustajat ovat osoittaneet varovaista tukea hallituksen suunnitelmille tiukentaa toimenpiteitä Venäjän rajalla kasvavan turvapaikanhakijoiden määrän vuoksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Eveliina Heinäluoma (SDP) kehui hallituksen ennakoivaa asennetta laajentaessaan vastaustoimiaan. Hän korosti nopean reagoinnin merkitystä tilanteen pahenemisen estämiseksi ja selvän viestin lähettämistä sekä Venäjän viranomaisille että hyväksikäytetyille ympäri maailmaa, että Suomen raja on hyvin vartioitu eikä ole vain läpikulkupaikka.

Heinäluoma korosti myös tarvetta hallituksen pitää eduskunta ajan tasalla tilanteesta, sen sijaan että tiedottaisi kehityksestä “viiveellä”. Hän painotti koko eduskunnan saavan ajankohtaista ja kattavaa tietoa tapahtumista ja harkittavista toimenpiteistä.

Petri Honkonen (Keskusta) ilmaisi valmiutensa tukea vielä tiukempia toimenpiteitä tarvittaessa. Hän esitti näkemyksensä, että Venäjä saattaa jatkaa ihmisten käyttämistä välineinä tilanteessa, tukien ajatusta koko itärajan sulkemisesta tarvittaessa.

Laura Meriluoto (Vasemmistoliitto) tunnusti hallituksen keskeisen roolin lisätoimenpiteiden tarpeen arvioinnissa, koska sillä on pääsy ajantasaisimpaan tietoon. Hän korosti kuitenkin sisäisen turvallisuuden ja Suomen ihmisoikeusvelvoitteiden välisen tasapainon löytämisen tärkeyttä.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ilmoitti, ettei ole vielä saanut tietoa, joka oikeuttaisi koko rajan sulkemisen. Hän vaati, että jos raportit Venäjän osallisuudesta ihmiskauppaan ja ihmisten työntämiseen rajan yli ovat oikeita, Venäjälle on lähetettävä vahva viesti, että tämä ei ole hyväksyttävää. Virta huomautti, että ongelman ratkaisemiseksi on monia tapoja, ei vain rajavartiolain mukaisia.

Helsingin Sanomille haastatellut lainsäätäjät huomauttivat myös haasteen arvioida näitä toimenpiteitä johtuen hallituksen yksinoikeudesta ajantasaiseen tietoon rajatilanteesta ja Venäjän roolista siinä. He korostivat kysymyksen monimutkaisuutta, huomauttaen, että kattava ja ajankohtainen tiedustelutieto on ratkaisevan tärkeää informoitujen päätösten tekemiseksi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit