0.9 C
Helsinki
Thursday, April 18, 2024

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Kuinka saada Fortnite Macille

Hei kaikki Fortnite-fanit! Tiedämme kaikki, että Fortnite...

Palworldin ennätyksellinen julkaisu: Enemmän kuin vain Pokémon aseiden kanssa

Palworldin julkaisu on ollut poikkeuksellinen määritellen uudelleen...

Rantanen toteaa, että kiireellisiä toimenpiteitä vaaditaan jengirikollisuuden torjumiseksi

UutisetRantanen toteaa, että kiireellisiä toimenpiteitä vaaditaan jengirikollisuuden torjumiseksi

Sisäministeri Mari Rantanen (PS) on ylistänyt poliisin ponnisteluja kansainvälisen huumekaupan järjestelmän paljastamisessa Suomessa.

Puhuessaan YLE:lle keskiviikkona Rantanen korosti, että tämä tapaus tuo esille tarpeen hallituksen suunnittelemalle kahdeksan prosentin lisäykselle poliisin rahoituksessa ensi vuodelle, ja osan näistä varoista kohdentamisen tärkeyden järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi.

“Nykyinen lisäys pitäisi riittää toistaiseksi, mutta tietenkin seuraamme tiiviisti tilanteen kehittymistä,” hän totesi.

“Olemme edenneet katujengien ja järjestäytyneen rikollisuuden haasteen ratkaisemisessa. Huolestuminen on luonnollista, mutta nyt enemmän kuin koskaan on aika toteuttaa monipuolisia strategioita estääksemme minkäänlaiset väkivallan purkaukset täällä. Hallituksen suunnitelman lisäaloitteet ovat ehdottoman arvokkaita näissä olosuhteissa.”

Hän totesi, että hallitus on aloittanut toimenpiteiden käytännön toteutuksen. Rikostiedustelulainsäädännön muuttamiseksi ja laajemman tiedonvaihdon edistämiseksi eri viranomaisten välillä on jo tehty toimenpiteitä.

“Tässä vaiheessa on asianmukaista tuoda esiin biometriikan käyttöönotto”, hän lisäsi. “On myös esitetty, että tuliluvan hallussapidosta määrättäisiin ankarampia rangaistuksia, esimerkiksi.”

Rantanen arvioi, että tapaus havainnollistaa nykyaikaisen rikollisuuden kansainvälisiä piirteitä sekä yhteyksiä maahanmuuton, tehotonta integraatio-ohjelmia ja rikollista toimintaa välillä.

“Olen vakuuttunut, että se osoittaa rikollisuuden kansainvälisen ulottuvuuden. Se korostaa myös viestiä Ruotsista Suomeen, joka osoittaa maahanmuuton, puutteellisen integraation ja rikollisuuden välisen monimutkaisen yhteyden,” hän väitti.

Keskiviikkona Kansallinen rikostutkintakeskus (KRP) ja Helsingin poliisilaitos antoivat lisätietoja meneillään olevasta esitutkinnasta, joka koskee erittäin järjestäytynyttä jengiin liittyvää huumeiden jakelurengasta, jota operoidaan ulkomailta, todennäköisesti Ruotsista tai Turkista, kuten poliisin edustajat kuvasivat.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit