1.3 C
Helsinki
Monday, January 13, 2025

Mitä sinun tulisi tietää ennen progressiivisten jackpot-pelien pelaamista?

Mikä on progressiivinen jackpot-peli? Progressiiviset jackpot-pelit houkuttelevat erityisesti...

Suomalaiset pelaavat – mobiilipelien suosikit 2024

Suomalaiset aikuiset ovat innokkaita mobiilipelaajia, ja heidän...

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Kansallinen Kokoomus ja Sosiaalidemokraatit vaihtavat paikkoja kärjessä Helsingin Sanomien tuoreimman kyselyn mukaan

UutisetKansallinen Kokoomus ja Sosiaalidemokraatit vaihtavat paikkoja kärjessä Helsingin Sanomien tuoreimman kyselyn mukaan

Sosiaalidemokraattinen puolue on noussut Suomen kannatetuimmaksi puolueeksi.

Tiistaina Helsingin Sanomat julkaisi tuoreen mielipidemittauksensa tulokset, jotka paljastivat, että pääoppositiopuolueen kannatus on kasvanut viime kuukauden aikana 0,8 prosenttiyksikköä, nousten 21,5 prosenttiin. Samanaikaisesti Kansallisen Kokoomuksen kannatus on laskenut 0,4 prosenttiyksikköä 20,6 prosenttiin, mikä aiheutti puolueiden sijoitusten vaihtumisen kyselyn kärjessä.

Perussuomalaiset ovat nähneet suosionsa laskua kuudessa peräkkäisessä gallupissa, pudoten 0,8 prosenttiyksiköllä 17,2 prosenttiin. Täten oikeistopopulistisen puolueen kannatus on heikentynyt kuuden peräkkäisen kyselyn ajan, kokonaislaskun ollessa 3,8 prosenttiyksikköä. Puolueen suosio ei ole ollut näin alhaalla sitten syyskuun 2022.

Muutokset kolmen kärkipuolueen välillä olivat pieniä.

Keskustan kannatus nousi 0,1 prosenttiyksiköllä 10,2 prosenttiin, kun taas Vasemmistoliiton kannatus pysyi muuttumattomana 9,1 prosentissa. Vihreät sai lisää 0,4 prosenttiyksikköä yltäen 8,8 prosenttiin. Sen sijaan Ruotsalaisen kansanpuolueen ja Kristillisdemokraattien kannatus laski hieman, 0,1 prosenttiyksikköä molemmille, 4,1 prosenttiin ja 3,9 prosenttiin vastaavasti. Liike Nyt puolestaan kasvatti kannatustaan hiukan, 0,3 prosenttiyksiköllä 2,1 prosenttiin.

Tämän seurauksena neljän nykyisen oikeistokoalition muodostavan puolueen yhteenlaskettu kannatus laski 1,4 prosenttiyksikköä 45,8 prosenttiin, mikä merkitsee 3,6 prosentin laskua huhtikuussa pidettyjen parlamenttivaalien tuloksiin verrattuna.


Markkinatutkimusyhtiö Verian, joka aiemmin tunnettiin nimellä Kantar Public, haastatteli yhteensä 2,388 ihmistä kyselyyn, joka toteutettiin 9. lokakuuta ja 3. marraskuuta välisenä aikana. Tutkimuksen tuloksissa suurimmille puolueille on kahden prosenttiyksikön virhemarginaali.

Tiistaina Vihreä liitto, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit esittivät yhteisen välikysymyksen, joka kyseenalaistaa nuorten aseman pääministeri Petteri Orpon (Kok.) hallituksen säästöpolitiikan keskiössä.
Välikysymys korostaa useita politiikkatoimia, jotka vaarantavat nuorten vakauden ja elämänlaadun, kuten työttömyysturvan ehtojen tiukentamista, ensiasunnon ostajille myönnetyn varainsiirtoverovapauden poistamista, opintotuen kasvun jäädyttämistä ja asumistuen leikkausta.

Lisäksi kolme vastapuoluetta korostivat ilmasto- ja ympäristökysymysten kiireellisyyttä, huomauttaen, että nämä lisäävät nuorten kokemaa ahdistusta. Asiakirjassa painotetaan käsitystä, että ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden vähenemisen torjunta on perimmiltään sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta, sillä nuoret ja tulevaisuuden lapset perivät ekologisten haasteiden seuraukset.

“Oikeistolaisen hallituksen ohjelma tarjoaa nuorille vain epätoivoa ja jättää jotkut nuoret aikuisuuden kynnyksellä yhteiskunnan ulkopuolelle,” kommentoi Li Andersson, Vasemmistoliiton puheenjohtaja, lehdistötilaisuudessa Keski-kirjasto Oodissa Helsingissä, Helsingin Sanomien mukaan. Nasima Razmyar (SDP), interpellationin ensimmäinen allekirjoittaja, kysyi, haluaako nykyhallitus olla vastuussa “unohdetun sukupolven” luomisesta Suomessa.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit