24.5 C
Helsinki
Monday, July 22, 2024

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Tunnistautumispakko 2024: Ässä-arpa ei ole enää entisensä

Veikkauksen raaputusarvat ovat lähes kaikille suomalaisille hyvin...

Henkilö myi Musti Groupin osakkeita arvoltaan 766 000eurolla juuri ennen skandaalin paljastumista – ajoitus saattaa ollasatunnainen, mutta se kiinnittää huomiota

UutisetHenkilö myi Musti Groupin osakkeita arvoltaan 766 000eurolla juuri ennen skandaalin paljastumista – ajoitus saattaa ollasatunnainen, mutta se kiinnittää huomiota

Finanssivalvonta ei ole kertonut Ylelle, onko se tutkimassa kyseistä osakekauppaa. Sisäpiiritiedon väärinkäyttö on Suomessa epätavallista.

Musti ja Mirri -konsernin emoyhtiön, Musti Groupin, osakkeiden kaupassa vaihtui 766 000 euron arvosta osakkeita juuri ennen kuin yhtiön myymän koiranruoan ongelmat tulivat ilmi julkisuudessa.

Iltalehti raportoi asiasta. Se, kuka osakkeet myi, ei ole tiedossa julkisesti.

Osakkeiden myynti tapahtui myyjälle suotuisaan aikaan, torstaina 2. marraskuuta. Smaak-merkkisen koiranruoan aiheuttamat sairastumiset tulivat julkisuuteen seuraavana päivänä, perjantaina 3. marraskuuta.

Kun pörssi avautui seuraavan kerran maanantaina 6. marraskuuta, yhtiön osakkeen arvo laski siten, että osakkeista olisi saanut myyntihetkeen verrattuna noin 100 000 euroa vähemmän.

Musti Groupin osakkeen arvo laski.

Finanssivalvonta seuraa kaupankäyntiä, mutta ei anna kommentteja.

Osakekauppa herättää epäilyn, onko myyjä saanut etukäteen tietoa Musti Groupin ongelmista ja käyttänyt sitä laittomasti hyväkseen.

Finanssivalvonta, joka valvoo pörssikauppoja, ei ole antanut Ylelle lausuntoa siitä, tutkitaanko mainittua kauppaa. Viranomaisena sen tehtävänä on selvittää kaikki epäilyttävät tapahtumat.

Seniorivalvoja Juha Manu antoi yleistason kommentteja tutkimuksista.

“Meillä on käytössämme oma valvontajärjestelmämme, joka luo hälytyksiä epäilyttävien kauppojen osalta. Lisäksi välittäjät ovat velvoitettuja ilmoittamaan meille, mikäli he havaitsevat jotakin
epätavallista,” toteaa Manu.

Finanssivalvonta vastaanottaa suoraa tietoa toteutuneista kaupoista. He tietävät, kuka on myynyt ja kuka ostanut osakkeet. Mikäli Finanssivalvonnan tutkimusten perusteella kaupassa epäillään rikosta, se tekee tutkintapyynnön poliisille.

Tutkintapyyntöjä on tehty vain vähän; vuosina 2022–2023 tähän mennessä yhteensä kymmenen.

On myös mahdollista, että kyseinen kauppa on sattumalta ajoitettu hyvään hetkeen.

Iltalehden mukaan kaupassa vaihtoi omistajaa 40 327 osaketta, kun Musti Groupin osakkeiden kokonaismäärä on 33,5 miljoonaa. Vain hieman yli 0,1 prosenttia yhtiön osakkeista siirtyi uudelle omistajalle.

Kauppasumma, 766 000 euroa, ei ole merkittävä verrattuna yhtiön kokoon. Musti Groupin markkina- arvo nykyisellä pörssikurssilla on noin 600 miljoonaa euroa.

Musti Groupin talousjohtaja Toni Rannikko on ilmoittanut Iltalehdelle, että yhtiön johtohenkilöstö on noudattanut sisäpiirisääntöjä, eli he eivät ole käyneet pörssikauppaa kuukauden ajan ennen tulosten julkaisua. Yhtiö julkaisi tuloksensa eilen torstaina.

Huomionarvoista on, että joku on myynyt merkittävän määrän osakkeita otolliseen aikaan.

Musti Groupilla on kaiken kaikkiaan 58 omistajaa, joilla on yli 10 000 osaketta.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit