23.8 C
Helsinki
Thursday, September 5, 2024

Suomalaiset pelaavat – mobiilipelien suosikit 2024

Suomalaiset aikuiset ovat innokkaita mobiilipelaajia, ja heidän...

Katsaus Suomen peliteollisuuden teknologisiin ja sosiaalisiin muutoksiin

Suomen peliteollisuus on tunnettu monipuolisuudesta ja innovatiivisuudestaan,...

Veikkaus keskittää toto-pelien painopistettä Suomeen

Veikkaus on ilmoittanut päätöksestään keskittää toto-pelien tarjontaa...

Henriksson kannattaa keskustelua aseiden sallimisen tarpeellisuudesta parlamentissa

UutisetHenriksson kannattaa keskustelua aseiden sallimisen tarpeellisuudesta parlamentissa

ANNA-MAJA HENRIKSSON, Ruotsalaisen kansanpuolueen väistyvä johtaja, on kyseenalaistanut tarpeen säännölle, joka sallii lainsäätäjien säilyttää aseita parlamenttitalossa.

“En aiemmin tiennyt, että aseen tuominen parlamenttiin on sallittua,” hän kertoi Helsingin Sanomille tiistaina. “On tärkeää, että keskustelemme siitä, onko tällaista sääntöä tarpeen.”

“Onko välttämätöntä, että metsästykseen menevän henkilön täytyy pystyä jättämään ase parlamenttiin? Tämä on myös merkittävä työturvallisuuskysymys: jokaisen lainsäätäjän ja henkilökunnan jäsenen tulisi tuntea olonsa turvalliseksi päivittäin.”

Sääntely on kyseenalaistettu Timo Vornasen, Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustajan, syytösten vuoksi. Vornasta syytetään vaaran aiheuttamisesta, laittomista uhkauksista ja ampuma-aserikkomuksesta, kun hän ampui pienen kaliiperin käsiasetta maahan Helsingin yökerhon ulkopuolella varhain perjantaiaamuna, 26. huhtikuuta.

Hän on tällä hetkellä virkavapaalla vanhemman konstaapelin tehtävästään Itä-Suomen poliisilaitoksella.

Viime viikonloppuna Pertti Rauhio, Suomen eduskunnan hallintojohtaja, kertoi Helsingin Sanomille, että kansanedustajat voivat jättää aseensa turvallisuusosaston säilytettäväksi tarvittaessa, erityisesti jos he tarvitsevat niitä vapaa-ajan toimintoihin, kuten metsästykseen työpäivän jälkeen.

“Tällaisissa tilanteissa olemme vahvistaneet hallinnollisen ohjeistuksen, jonka mukaan aseita ei pidä säilyttää autoissa, toimistoissa tai muissa satunnaisissa paikoissa; ne on sen sijaan luovutettava turvallisuusosastolle, joka säilyttää niitä lukitussa kaapissa,” hän selitti lehdelle.

Rauhio mainitsi, että Vornanen ei jättänyt asetta turvallisuusosastolle torstaina.

Helsingin Sanomien mukaan tapauksessa käytetty ase oli CZ 92, 6,35 kaliiperin pistooli, jolla on rajoitetusti perusteltuja käyttökohteita metsästyksessä esimerkiksi. Vaikka tällaisten pienten ja kevyiden käsiasetten luvat ovat vuosien saatossa käyneet yhä harvinaisemmiksi, ne kiinnostavat edelleen keräilijöitä. Lehti raportoi, että rikolliset ovat käyttäneet näitä aseita itsepuolustukseen niiden helpon piilotettavuuden vuoksi.

Vornanen kertoi poliisin kuulusteluissa kantaneensa käsiasetta aiempien häntä vastaan tehtyjen uhkausten vuoksi. Hän mainitsi mediassa antamassaan lausunnossa, että poliisi myönsi hänelle luvan kantaa asetta vuosia sitten “erittäin vahvojen” syiden perusteella, jotka liittyivät hänen “aiempaan työhönsä ja henkilökohtaiseen turvallisuuteensa.”

Poliisi pitää ampuma-aseiden luvat luottamuksellisina ja on kieltäytynyt kommentoimasta kysymyksiä Vornasen lupiin liittyen.

Henriksson kertoi Helsingin Sanomille tiistaina, että hänen väitetty osallisuutensa ampumiseen on täysin ennennäkemätöntä.

“Olen ollut parlamentissa 17 vuotta, eikä minulle ole koskaan tullut mieleenkään, että edustaja voisi kantaa asetta mukanaan,” hän totesi. “Se on täysin vieras ajatus.”

“Ottaen huomioon, että kyseessä oleva henkilö on myös toiminut poliisina, tilanne muuttuu entistä vakavammaksi ja moitittavammaksi,” hän lisäsi.

Tutustu muuhun sisältöömme

Tutustu muihin tunnisteisiin:

Suosituimmat artikkelit